Pakatan Semakin Gusar- Nombor Handphone Siapakah Tertera Memberitahu Akan Bersama UMNO Kembali?


Oleh rmf

Image result for Annuar Musa dalam Ruang bicara

Kegusaran dan menjadi tanda tanya pada kebanyakan pemimpin Pakatan Harapan siapakah diantara pemimpin mereka yang akan bertukar gelanggang politik sebagaimana yang diwar warkan didalam media sosial baru baru ini.

Perindahan ahli politik yang dikatakan dari Pakatan Harapan kembali ke pangkauan UMNO dijangkakan akan mengugat kedudukan politik Pakatan Harapan yang ada sekarang.  Adakah ini hanya spekulasi  untuk menghangatkan lagi cerita politik di Malaysia?

Kehangatan ini seakan tidak dapat dibendung lagi dimana kita melihat respon dari penyokong Pakatan Harapan  yang menafikan berita sensasi ini yang dikatakan satu kegagalan membawa masuk  kembali  pemimpin berkenaan kembali kedalam UMNO.

Dari khabar angin kini ada juga berita yang disahkan sendiri oleh Ketua Penerangan UMNO Malaysia yang mana  beliau mengesahkan kebenaran berita tersebut. Cuma masa dan ketikanya sahaja  yang akan menentukan bilakah pengumuman rasmi akan dibuat.

“Saya sahkan memang ada anggota daripada Harapan yang akan menyertai UMNO dan kembali kepada UMNO, pengumuman itu kami akan dilakukan secara berperingkat, kita tunggu sahajalah,” kata Ketua Penerangan UMNO Tan Sri Annua Musa.

Dengan tersebarnya berita ini, sudah pastinya permimpin Pakatan Harapan cuba menafikan dengan mengatakan bahawa semua ini adalah  satu bentuk serapangan psychology atau untuk menwujudkan satu bentuk persepsi politik.

Difahamkan berita “perpindahan ini” adalah bermula dimana beberapa pemimpin dari Pakatan Harapan berhasrat untuk kembali kepada UMNO setelah melihat perjuangan dan hala tuju politik yang diamalkan oleh Pakatan Harapan hari ini telah menurus kepadsa  banyak bentuk pemesongan  falsafah kehidupan yang sebenarnya.

Pakatan Harapan yang dikatakan mempunytai agenda untuk memperjuangkan nasib rakyat telah jauh tersasar dari agenda yang dijanjikan kepada rakyat. Malah pejuangan Pakatan Harapan sekarang banyak menjurus kepada  dasar liberal dan menyokong fahaman yang memesongkan aqidah.

Heboh, serata media sosial apabila siding media yang mengumumkan kembalinya  Tan Sri Muhammad Taib kepangkuan UMNO dengan pelbagai tohmahan dari pihak Pakatan Harapan.Tohmahan ini adalah bertujuan untuk menyakinkan penyokong Pakatan Harapan bahawa berita yang selebihnya adalah  taktik politik semata mata.

Apabila ditanya  apakah benara 8 orang pemimpin dari Pakatan Harapan yang di laporkan oleh sebuah portal akan berpindah parti , TSAM hanya memberikan jawapan yang agak sinis dan  memberitahu agar menunggu sahaja nanti pengumuman akan di buat secara berperingkat peringkat.

Diantara isu penyebab fasrat pepindahan dan kembalinya pemimpin Pakatan Harapan kedalam UMNO sedikit masa lagi ialah , mereka melihat bahawa Pakatan Harapan sebenarnya tidak  mempunyai agenda yang terbaik untuk rakyat malah termasuk agama Islam.

Selain itu , mereka mereka ini melihat perjuangan dalam Pakatan Harapan tiada lansung agenda rakyat seperti mermbangunkan ekonomi rakyat. Sikap mementingkan diri serat krisis dalaman dalam perebutan kuasa sentiasa sahaja berlaku.

Tan Sri Muhammad Taib pula ketika mengistiharkan keluar dari PH menyatakan hal sebenar ada lah tiada lansung agenda Melayu dalam setiap mesyuarat Pakatan Harapan. Paling merisaukan ada lah hanya anggota bukan melayu sahaja yang bercakap dam dominan, melayu di dalam Pakatan Harapan hanya setaraf barua sahaja ujar Tan Sri Muhammad Taib.

Hal ini kita boleh lihat sendiri antara perang terbuka Azmin-Rafizi, Lateefa Koya-Rafizi, Azmin- Wan Azizah dan lain lain. Sebenarnya Pakatan Harapan adalah kumpulan parti politik yang lemah dan tiada gerak kerja untuk rakyat.

Gerakkerja mereka hanya memikirkan apakah yang mereka dapat dan bukan  agenda apakah akan mereka lakukan untuk menjadi lebih baik dan terbaik dati parti yang lain. Hal ini kita dapat lihat bagaimana mereka hanya berpolitik sepanjang masa dan tiada untuk agenda bangsa dan agama.

Serangan fitnah mereka kepada Datuk Seri Najib Razak adalah bertujuan untuk mencelarukan pemikiran rakyat. Hanya rakyat yang malas mencari maklumat dan berfikir sahaja akan menelan bulat bulat fitnah yang diwar warkan oleh pihak Pkatan Harapan.

TSAM ketika berucap di Kolej MARA ,Banting bukanlah satu  kenyataan untuk menyedapkan hati orang UMNO sahaja, namun sebuah portal pro pembangkang sudah pun menjumlah kan mereka yang bertaraf pemimpin ini seramai 8 orang.

Mereka yang berniat mahu kembali kepada UMNO sebagai mesej mereka dalam perhatian kepimipinan tertinggi Pakatan Harapan, Benar atau tidaknya bukan persoalan, tetapi dua sebab utamanya ialah  bagaimana Pakatan Harapan bukan lagi memperjuangkan bangsa Melayu dan Islam dan  Pakatan harapan kini adalaj pendokong sebagai perosak Aqidah Umat Islam dalam sokongan  maksiat LGBT dan lain lainnya.

Apa pun sebenar nya , yang berkeinginan kembali kepada UMNO tiada pilihan lain sambil mengetahui UMNO dan BN akan tetap menang PRU14 yang akan datang , dan masa depan mereka dan umat Melayu hanya terjamin dalam UMNO sahaja.

Penyokong Pakatan Harapan  semua tahu bahawa  Pakatan sebenarnya di kuasai oleh bukan Islam yang anti melayu yang berselindung di belakang umpan mereka seperti Tun Mahathir dan apa pun yang akan berlaku, Penyokong Pakatan Harapan Melayu Islam mesti keluar dari  parti yang secara terangannya menyokong penghakisan aqidah berlaku.

Advertisements
Image | This entry was posted in Pakatan Semakin Gusar- Nombor Handphone Siapakah Tertera Memberitahu Akan Bersama UMNO Kembali? and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s