Beranikah Mahathir  Menentang?  “The Annapolis Summit”Anwar Iktiraf Isreal Dan DAP Penerima Dana


Oleh rmf

Image result for Anwar Ibrahim dan Israel

The Annapolis Summit 2007 telah didedahkan oleh Steve Clemons  didalam portal beritanya yang dinamakan  The Washington Note dimana  nama Anwar Ibrahim  adalah diantara 80 nama yang tekah bersetuju  mengiktiraf  Israel. 

Oengiktirafan ini sekali gus telah membenarkan tentera Israel menguasai Wilayah Aqsa dan  menjadikan  Aqsa sebagai sebahagian dari wilayah Israeal dan bukan  milik Palestin.

Hebat bukan, jadi apa kita mahu hairankan jika Anwar dari Pakatan Harapan  telah bersuaya menyatakan bahawa dia bukan anti semantik iaitu pihak yang tidak menyokong Israel.

DAP pula dalam pendedahan yang dibuat oleh Mohamed Razali telah membongkar bahawa DAP telah menerima RM1.2 Billion dari penyumbang Israel untuk menghadapi Umat Islam di Malaysia serta menjatuhkan kerajaan dalam pilihanraya yang lalu.

Kejayaan terbesar Paktan Harapan ialah dapat membawa masuk  Mahathir kedalam kelompok  pembangkang yang mana kita ketahui mempunyai hubungan rapat dengan Negara asing yang tidak mengiktiraf Islam dalam Negara ini.

Bukan itu sahaja, pemimpin Pakatan juga mempunyai  telah berjaya mencairkan tindakan Mahathir sebelum ini  yang mana dkatakan sebagai “hero” dunia Islam  yang menentang Israel dan anti yahudi. Mahathir dianggap musuh  politik barat  lancing menghentam kekejaman Israel.

Dengan kemasukan Mahatahir kedalam Pakatan sudah pastinya suaranya akan tengelam apabila pemimpin pakatan terutama DAP mula  keluar tanduk  untuk bebas menghentam Islam dan Melayu. Persoalannya sekang beranikah Mahathir bersuara seperti dahulu?

Dua daripada pemimpin Pakatan Harapan adalah tonggak yang menyokong dan menerima dana dari Israel dan melindungi kepentingan bersama Israel. Jadi apakah kita tidak dapat meneliti secara tepat dan terperinci susur galur musuh Islam mahu membunuh komposisi Islam itu sendiri.

Dalam hal ini mungkin  kita tidak cuba untuk menjadi perkauman atau bias di sini. Tetapi itulah sejarah telah memberitahu kita sejauh ini tentang mana-mana negara yang diperintah oleh etnik minoriti.

Dan tidak ada penjelasan yang munasabah kepadanya. Ia hanya kecenderungan manusia yang tulen untuk memberontak terhadap mereka yang dilihatnya bertanggungjawab untuk mengambil alih haknya. Tidak ada gunanya berhujah mengenainya. Ini semata-mata bagaimana orang berfikir apabila mereka menguasai jumlah tetapi bukan tadbir urus

The Greater Israel  adalah agenda untuk menubuhkan sebuah negara isreal yang sah , namun kemungkinan cita cita ini tidak akan tercapai secara keseluruhannya bila  mana kawasan kawasan yang “dijanjikan” oleh tuahan mereka ini meliputi seluruh kawasan yang di duduki oleh  orang  Islam. (cr)

Cerita persetujuan dengan Israel ini bukan baru, DAP juga  ada rangkaian bersama Israel, PKR juga ada rangkaian rapat dengan Israel. Apakah Mahathir yang dikatakan menentang Israel akan membantah tidakan kedua rakan karib barunya ini bersama Israel?

“The Annapolis Summit” yang mana telah dibuat pada 27 Novenber 2007 dimana  persetujuan untuk mengiktiraf negara Israel yang sah dilakukan. Didalam hal ini.

Anwar Ibrahim ( menggunakan jawatan NGO nya di USA) telah menurunkan tandatangannya bersetuju dengan pembentukan negara Israel yang sah dengan menberikan kuasa wilayah  dan mengiktiraf  Masjidil Al Aqsa berada dibawah penguasaan Israel.

Bukan itu sahaja, sokongan Jerussalen terhadap parti pembangkang ini dapat dilihat melalui klip video  yang telah dikeluarkan dimana penyokong Israek telah berdoa agar pihak pembangkang berjaya  menjatuhkan kerajaan Islam dalam Negara ini.

Menjelang Pilihanraya Umum ke-13, aktivis-aktivis Kristian di sebuah gereja Jerusalem berdoa untuk kemenangan Pakatan Rakyat di Malaysia.

Video bertajuk “Malaysia Prophecy from Jerusalem” dimuat turun oleh saluran youtube Karen Dunham pada 26 April 2013, kini telah ditonton seramai 22,392 pengunjung di seluruh dunia.

Sokongan gereja di Jerusalem ini mengesahkan pendedahan yang dilakukan oleh Ustaz Muhammad Amin Abdullah berkenaan dokumen yang beliau temui di Jerusalem pada penghujung tahun lalu yang bertulis “We decree and declare that Malaysia will be a “Rainbow Nation” (Kami dekri dan mengisytiharkan bahawasanya Malaysia akan menjadi sebuah ‘Negara Pelangi’).

Konsep negara ‘Rainbow Nation‘ bermaksud usaha untuk mewujudkan sama rata dalam agama di Malaysia dan Islam bukanlah agama Persekutuan seperti mana yang dipraktikkan sekarang ini.

“We decree and declare that Malaysia will be a “Rainbow Nation” in seding missonaries to bring the gospel to the surrounding nations as well as be the gateway to open its doors to outside missionaries to preach the gospel here..”

Sudah nampak bukan, jika kita lihat secara rambangnya , tanpa persetujuan ahli politik di Malaysdia yang menerima dana dan menyatakan sokongan kepada Israel apakah  mereka yang berada di Israel sudah berani menyatakan pandangan dalam urusan Negara kita Malaysia.

Sudah pastinya  pendedahan  The Washington Note dan  Mohamed Razali  mengernai penglibatan Anwar Ibrahim dan DAP bersama Israel itu ada kebenarannya.

Justeru itu dalam organisasi Pakatan yang baru telah melantik Anwar Ibrahim sebagai ketua umum dan bakal dicalunkan sebagai Perdana Menteri Malaysia jika Pakatan memenangi PRU akan datang adalah sebagai pelengkap puzzle yang dicipta oleh barat.

 Puzzle yang telah tersedia  Cuma memerlukan implimentasikan kepada kejadian yang sebenarnya. Bagaimana puzzle ini berlaku. Ini adalah kerna  mengikut kalender penjajahan alaf baru Semenanjung  yang menganjur ke Tenggara adalah Negara paling terakhir untuk didoktrinkan oleh barat.

Menurut perancangan yang telah dikeluarkan sememangnya Anwar adalah calun pilihan, Ini adalah berdasarkan  sumber yang telah dikeluarkan pada tahun 2004 yang lalu. Sebagaiman yang dicatatkan PAS sudahpun menjadi mangsa.

Kini giliran PPBM dan Anwar pula yang akan dipergunakan oleh percaturan barat demi untuk memastikan Malaysia adalah sebuah Negara yang mengamalkan dasar Liberal dan Pluralisme  sebagaimana dimpikan barat.

Mari kita kupas lagi

“PAS and the rest of Malays in PKR today is no longer needed by DAP. They will be abandoned completely after the winning of the  general election” .  (top Secret 2013-)

Setelah DAP memenangi Pulau Pinang, Pemimpin PAS dan PKR telah disingkirkan dari barisan kepimpinan negeri yang diketuai oleh DAP. Kesemua perancangan ini adalah dirancang untuk memastikan Anwar Ibrahim menjadi perdana Menteri.

Selepas itu Anwar  hanya akan bertahan selama dua tahun dan pada ketika ini dia akan disabitkan dengan salah laku beserta bukti yang ada ditangan peguam DAP. Disini akan berakhirnya era Melayu yang menduduki  kerusi Perdana Menteri.

“Due to our own stupidity we will have the first ever non-Malay Prime Minister. Secularism and separation of faith from governance will be initiated with the 2/3 Majority to amend the article 3(1) of the Constitution regarding Islam as official religion and due to secularism everywhere, our children will be tempted to worldly demands.”

Bukan kah perkara ini telah dihuraikan dan diminta oleh DAP dan proses penentangannya dilakukan dengan penghinaan  demi penghinaan terhadap Islam dan mempertikaikan  segalanya termasuk tuntutan kebebasan memilih agama yang dilancarkan oleh  IFC?

Masih lagi tidak nampak.?  Dalam hal ini mungkin  kita tidak cuba untuk menjadi perkauman atau bias di sini. Tetapi itulah sejarah telah memberitahu kita sejauh ini tentang mana-mana negara yang diperintah oleh etnik minoriti.

Dan tidak ada penjelasan yang munasabah kepadanya. Ia hanya kecenderungan manusia yang tulen untuk memberontak terhadap mereka yang dilihatnya bertanggungjawab untuk mengambil alih haknya. Tidak ada gunanya berhujah mengenainya. Ini semata-mata bagaimana orang berfikir apabila mereka menguasai jumlah tetapi bukan tadbir urus.

 

Advertisements
Image | This entry was posted in Beranikah Mahathir  Menentang?  "The Annapolis Summit"Anwar Iktiraf Isreal Dan DAP Penerima Dana and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s