Mat Sabu Gagal Menutup Fahaman DAP Sosialis  Dengan Mengaitkan MCA dengan CPC


Oleh rmf

Image result for mat sabu komunis
Gambar Ikhsan Suara tv

Kadang kala  rakyat Malaysia sudah letih mahu ketawa apabila melihata kenyataan demi kenyataan yang dikeluarkan oleh pemimpin Pakatan Harapan yang m,ana  setiap kenyataan yang diberikan seakan menyuruh leher mereka sendiri disembelih oleh pembaca.

Mana tidaknya jika kita lihat kenyataan dan  dokumen kewangan yang dikeluarkan oleh Rafizi Ramli yang dibuat melalui software Excel dan dianggap sebagai satu dokumen bukti   pertuduhan yang dilkukan. Untuk budak budak tadika mungkin akan menerimanya, tetapi mungkin tidak bagi rakyat Malaysia yang lain.

Begitu juga dengan kenyataan  yang dikeluarkan oleh Guan Eng terhadap pemilik Disneyland Ampang yang mana disarankan agar diambil tindakan  susulan berlakunya pembongkaran kekayaan luar batasan.

Pada masa yang sama Guan Eng lupa bahawa rakyat telah menyuruh dia meletakkan jawatan hasil kesalahan rasuah  yang telah dilakukan oleh nya. Namun sehingga kini Guan Eng masih lagi tidak meletakkan jawatannya.

Sekarang Mat Sabu juga telah menunjukkan kebodohan dirinya sendiri yang mana telah melakukan pertuduhan yang mengatakan bahawa MCA sedang menjalinkan hubungan fahaman komunisme bersama dengan CPC.

Mungkin Mat Sabu lupa bahawa penyokong fahaman komunis ini dan  dilihat melalui gerak laku yang dilakukan  itu sebenarnya ialah diri dia sendiri. Dan [perkara ini telah dibuktikan dalam banyak artikel sebelum ini.

Susulan kenyataan yang dikeluarkan oleh Mohd Sabu itu, berbagai respon netizen  dalam mempersoalkan  Mat Sabu yang ketika ini bersama DAP. Diantara tokoh yang mengeluarkan kenyataan serta membidas Mat Sabu ini ialah  Kanang Anak Langkau

Wira negara, Pegawai Waran I (B) Temenggong Kanang Langkau melabelkan Mohamad Sabu sebagai pendokong komunis yang tidak layak mengambil bahagian dalam politik demokrasi di negara ini apabila mengangkat pengganas komunis sebagai hero tragedi Bukit Kepong.

Beliau yang menitiskan air mata apabila membaca laporan mengenai kenyataan prokomunis Timbalan Presiden Pas itu berkata, Mohamad Sabu juga adalah watak penghasut yang sewajarnya dikenakan tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Kanang yang tidak dapat mengawal perasaan apabila membaca laporan muka depan Utusan Malaysia hari ini, menegaskan pemimpin pembangkang itu tidak layak menjadi rakyat Malaysia kerana tergamak membuat kenyataan sedemikian.( Utusan 2011)

MCA yang telah pergi mengadakan perjumpaan dengan CPC  di China adalah bertujuan untuk  mengadakan perjanjian diantara MCA dan CPC adalah untuk bekerjasama dalam bidang pendidikan, budaya, kepakaran, strategik, pembangunan kampung dan aspek lain.

MCA dihantar ke China untuk menerima latihan indoktrinasi dari Parti Komunis China (CPC) hanyalah dari sudut teknikal dan ianya bukan dihantar untuk memahami dasar  fahaman komunis untuk digunakan di Malaysia.

Mat Sabu dilihat telah gagal lagi untuk membuktikan bahawa ada kaitan dalam hal tersebut.  Sebagai Raja Lawak Pakatan Harapan kita melihat kenyataan yanbg dikeluarkan oleh Mat Sabu ini hanya siri santai petang sahaja.

Ini adalah kerana kita tahu Mat Sabu telah lupa bahawa dirinya sendiri adalah pengiktiraf fahaman komunis  danb telah memutar belitkan sejarah Negara demi kesinambungan politik beliau bersama DAP.

MCA telah menjalinkan hubungan setiakawan bersama UMNO sudahg hampir 60 tahun lamanya. Mqana mungkin selama 60 tahun tersebut dikalangan pemimpin UMNO langsung tidak menyedari hal ini. Setiakawan yang tiada tandingannya dan sentiasa bversama BN ketika susah dan  cemerlang.

Sebenarnya  Mat Sabu ini hanya untuk menutup fahaman yang diamalkan oleh DAP iaitu Sosialis yang mana  telah terserlah mengamalkan fahaman komunis. Tetapi tindakan Mt Sabu ini gagal kerana rakta rakat rakyat Malaysia sekarang sudah kenal mana fakta dan manipulasi.

Mat Sabu telah gagal dalam usaha untuk mempengaruhi minda rakyat dengan mengaitkan MCA demi untuk menutup fahaman sosialis yang mernjadi tunjang dan tulang belakang DAP  dalam politik mereka. Mat Sabu mesti mencuba lagi, mana tau jika berjaya DAP akan menaikkan bonus tahunan dan boleh la bertukar kereta lagi.

 

Advertisements
Image | This entry was posted in Mat Sabu Gagal Menutup Fahaman DAP Sosialis  Dengan Mengaitkan MCA dengan CPC and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s