“Becoming Hannah”- Terbongkarnya Gerakan Kristianisasi DAP Untuk Malaysia


Oleh rmf

Image result for becoming hannah

Salah satu strategi terancang si evangelista yang terkini ialah “kontekstualisasi”. Untuk maklumat seterusnya mengenai kerangka konsep ini  .Di Malaysia, tuntutan penggunaan ‘Allah’ adalah tipu daya kontekstualisasi.

Atas sebab inilah kita sering mendengar orang Kristian begitu bersungguh-sungguh menyatakan bahawa agama mereka dan agama Islam bersaudara dalam berkongsi satu Tuhan.

Seharusnya rakyat Malaysia sedar bahawa bersungguh sungguh melaungkan bahawa politik dan urusan agama seharusnya dipisahkan. Tetapi pada masa yang sama DAP terus  menggunakan  politik sebagai platform untuk meyebarkan dakwah kristian kepada umat Islam.

“Becoming Hannah” (“Menjadi Hannah”) adalah salah satu buku yang telah ditulis oleh Hannah Yeoh ADUN Subang Jaya dan didalamnya telah menceritakan bagaimana usaha dakwah kristian dilakukan dengan menggunakan platform politik.

Di dalam buku ini, Hannah Yeoh secara terbuka mengakui bagaimana penglibatan beliau di dalam bidang politik dibantu oleh pihak Kristian, baik dari segi dana mahupun kempen, bagaimana beliau menggunakan kedudukan politik beliau untuk berdakwah mengenai agama Kristian dan sebagainya.

Justeru itu tindakan PAS terus menggunakan platform agama  didalam politik dilihat sebagai satu ancaman terhadap usaha mereka selama ini. Menarik PAS berada didalam kelompok DAP  dilihat sebagai satu usaha untuk memudahkan DAP mengawal PAS.

Hasilnya kita telah dilihat bagaimana PAS satu ketika dahulu terpaksa mengikut telunjuk DAP dan bertolak ansur dalam isu agama demi perjuangan bersama DAP. Hasilnya isu Kalimah, Azan serta  arak dan permurtadan didalam dewan DUMC telah tidak dapat dikawal , malah JAIS telah diancam secara terangan.

Perancangan DAP untuk membina Negara Malaysia ini mengikut acuan kristian sedang giat dijalankan. Hal ini diakui sendiri oleh Hannah  dan menyeru banyak pihak dikalangan kristian mengikuti jejak langkahnya bergiat didalam politik sambil meyebarkan kristian.

Mereka melaungkan Perlembagaan atas sebab kepentingan mereka termaktub wujud untuk melaksanakan perhimpunan tetapi pada masa yang sama mereka menolak Perlembagaan yang tidak memihak kepada mereka seperti perkara 152, perkara 153 yang mana memberikan kepentingan orang Melayu.

Penolakan Agama Islam sebagai agama Rasmi Negara atau Persekutuan tidak pernah diiktirafkan, malah berbagai usaha dilakukan untuk tidak meletakkan Agama Islam sebagai agama Persekutuan dengan berbagai cara.

Diantara tindakan yang dilakukan oleh mereka ini ialah dengan mengiktirafkan gerakan gerakan  kesamarataan beragama yang dibuat melalui NGO NGO  seperti Comango, G25, C4 , SUARAM serta beberapa NGO yang amat aktif dalam mempromosikan kesamarataan beragama.

Kesamarataan beragama ialah sebagaimana yang dilakukan sekarang dengan tidak menghalang mana-mana penganut yang ada didalam negara ini terikat dengan peraturan serta hukum agama yang mereka anuti.

Sebagai contoh yang paling tepat dan nyata sekali ialah dimana tuntutan 14 perkara Siqiu yang pernah dibentangkan oleh kumpulan NGO ini untuk menuntut  perkara-perkara yang berkaitan dengan kepentingan serta hukum Islam dihapuskan.

IFC ditubuhkan untuk membolehkan mereka meminda beberapa ajaran asas Islam yang boleh merosakkan akidah umat Islam serta lebih berpihak kepada orang bukan Islam. Diantara ancaman ancaman yang terpaksa umat Islam hadapi ialah:-

  1. Membuka ruang seluas-luasnya kepada orang bukan Islam mencampuri Hal Ehwal Agama Islam.
  2. Menjadikan undang-undang Allah pertu tunduk kepada norma-norma antarabangsa yang dicipta manusia yang jelas menjejaskan aqidah.
  3. Orang-orang Islam bebas melakukan apa saja tanpa batasan.
  4. Orang-orang Islam bebas untuk murtad.
  5. IFC berhak untuk menentukan status agama seseorang.

Bukan itu sahaja, tertubuhnya NGO yang dinamakan sebagai G25  secara terangan membuat  tuntutan yang sama agar hukuman-hukuman yang termaktub didalam Agama Islam dihapuskan melalui perundangan negara. Apakah perkara ini akan menjadikan rakyat Malaysia yang beragama Islam  berada didalam  pengamalan agama yang teratur atau sebaliknya.

Kesan daripara tuntutan ini akan mengakibatkan penularan gejala sosial yang akam memusnahkan satu satu bangsa dan peradaban manusia. Ini dapat dibuktikan  deangan apa yang sedang berlaku dinegara Negara barat.

LGBT diiktirafkan sepenuhnya oleh kepimpinan   mereka disana, kesannya banyak penyakit sosial berlaku dan menjadikan satu bangsa yang amat lemah dan tida pegangan prinsip beragama. Ini lah kesamarataan yang  dilaungkan oleh pihak pembangkang dalam negara ini untuk memusnahkan peradaban timur yang menjadi adat budaya yang sopan selama ini.

Mempromasikan Bersih sebagai jalan demokrasi yang mempunyai agenda yang tersembunyi dapat dilihat bagaimana ada diantara kain rentang yang memaparkan agenda kristianisasi atau mempromosikan agam kristian  secara terbuka.

Jika dulu, kita lihat, gerakan Kristianisasi hanya bertumpu kepada usaha untuk mengkristiankan seseorang individu atau sesebuah masyarakat daripada tiada beragama atau beragama lain kepada agama Kristian.

Tetapi gerakan Kristianisasi pada zaman moden bukan hanya setakat itu. Gerakan ini, yang fokusnya adalah kepada orang-orang Islam, juga cuba menjauhkan atau mencairkan pegangan agama Islam yang dianuti tanpa perlu memeluk agama Kristian, sehingga boleh menjadikan orang-orang Islam menentang agama mereka sendiri dan mengeluarkan (memurtadkan) mereka daripada Islam.

Gerakan Kristianisasi di Malaysia secara umumnya dipelopori oleh kumpulan penganut Kristian yang beraliran Evangelis.  Antara persatuan yang bergerak aktif melakukan misi kristianisasi ini adalah National Evangelical Christian Fellowship Malaysia (NECF). NECF dianggotai oleh beberapa gereja di Malaysia dan mazhab mereka berorientasikan evangelical. NECF juga secara jelas menyatakan bahawa misi mereka adalah untuk menyebarkan fahaman Kristian.

Secara jelasnya, Bersih bukan satu demontrasi biasa yang dilakukan sebagaimana tuntutan yang dinyatakan tetapi ianya adalah agenda untuk mempengaruhi dan membawa satu sikap pemikiran terbuka tanpa berlandaskan perundangan dan juga pegangan agama.

Demontrasi dilancarkan pada hari bersejarah negara dimana kita melihat secara halusnya bahawa DAP tidak pernah mengiktiraf Malaysia sebagai sebuah negara atau tanah tumpah  bagi mereka.

Kegagalan merampas Malaysia melalui PRU13  telah memberikan impak yang besar dalam perjuangan dan matlamat mereka. DAP juga turut menggunakan wanita wanita muda Cina yang berpakaian sexy untuk mempromosi BERSIH 4. Dalam masa sama BERSIH 4 akan menjadi medan mempromosi perjuangan LGBT.

Kumpulan ini sebenarnya diwujudkan oleh kelompok ketiga dari luar negara dgn diberikan plot dan dana yg banyak. Negara-negara Arab telah berjaya mereka hancurkan dan kini sasaran utama mereka adalah Asia Tenggara yg mana Malaysia merupakan negara yg menjadi sasaran utama (main target list).

Sesuatu yg harus kita ingat ialah Malaysia termaktub dengan syarat Negara Komanwel kerana Malaysia pernah dijajah oleh British. Antara klausa ialah…

“…apabila berlaku huru-hara dlm sesebuah negara di bawah Komanwel dan pihak kerajaan yg memerintah gagal mengawal keadaan sehingga berlakunya darurat merah melebihi 7 hari maka negara itu akan dikembalikan kpd pemerintahan Ratu…

Demontrasi  juga adalah medan DAP menguji kekuatan mereka dan menguji kekuatan undang undang negara dalam melancarkan perhimpunan dan melihat ketesan undang undang dilaksanakan.

Mereka menggunakan media sepenuhnya untuk memperlihatkan Malaysia adalah sebuah Negara yang mengamalkan dasar dasar kongkongan  hak kepada dunia luar.

Atas nama demokrasi , mereka melakukan apa sahaja yang mereka fikirkan terbaik untuk parti DAP serta matlamat yang mereka inginkan sejak 50 tahun yang lalu. Keburukan kerjaan dipamerkan seluas luasnya di media sosial.

Keadaan ini sekali gus menunjukkan bahawa ada diantara warganegara Malaysia terutama pemimpin  DAP masih tidak menghargai kemerdekaan dalam negara ini dan masih tidak mempunyai jiwa-jiwa patriotik.

Amat jelas sekali mereka dikalangan chauvanis Cina tidak pernah mengiktiraf sama sekali bahawa mereka adalah warganegara Malaysia, sudah pastinya  mereka tidak mempunyai apa perasaan cintakan negara ini.

Yang ada pada mereka hanyalah bagaimana untuk menjadikan negara ini hak mereka dan mengubah corak pemerintahan mengikut acuan mereka sendiri tanpa berlandaskan Perlembagaan.

Atas nama demokrasi, segala matlamat menghalalkan cara. Ketegasan undang undang harus dilaksanakan, bukan berlembut lagi. Jangan sehingga tidak dapat dikawal baru nk laksanakan.

Justeru itu, pihak berkuasa serta pemerintahan Negara seharusnya melihat  perkara ini bukan sesuatu perkara yang remeh dan mengambil tindakan yang mudah dalam menjalankan undang undang.

Akan tetapi pihak berkuasa mesti melihat perkara ini seabagai ancaman terhadap keselamatan Negara dan mengenakan hukuman yang  tegas dan berat bagi setiap kesalahan yang dilakukan.

 

Advertisements
Image | This entry was posted in "Becoming Hannah”- Terbongkarnya Gerakan Kristianisasi DAP Untuk Malaysia and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s