Rakyat Pulau Pinang Berduka- Penindasan Tanpa Henti Oleh DAP


Oleh rmf

Image result for Penipuan DAP Pulau Pinang

MCA dan Gerakan melihat bagaimana penyiksaan dilakukan oleh DAP terhadap pelbagai kaum  di Pulau Pinang. Selama dua penggal rakyat di Pulau Pinang diasak dengan pelbagai kenaikan cukai.

Beban kos sara hidup yang tinggi di Pulau Pinang ditambah pula dengan pemerintah yang diketuai oleh DAP langsung tidak memikirkan hal berkaitan dengan kebajikan dan keperluan rakyat

Tindakan DAP ini tidak ubah seperti Israel yang menceroboh tanah Palestin di Gaza. Kaum asal ditindas dan kaum pendatang diberikan kebebasan yang luas tanpa sekatan. Peniaga kaum cina di Pulau Pinang dilayan seperti raja dan boleh mencari rezeki walaupun  terpaksa menutup jalan.

Penipuan serta penindasan terus dilakukan oleh kerajaan pimpinan DAP terhadap rakyat di Pulau Pinang. Tidak cukup dengan pengusiran  dan pemusnahan kampong Melayu di sana , DAP terus mencipta keangkuhan.

DAP lagaknya seperti seorang hero yang mampu menyelesaikan setiap permasalahan sdebelum pilihanraya yang lalu telah menjanjikan syurga keindahan kepada rakyat> Syurga yang dijanjikan dikatakan tidak mampu dilaksanakan oleh kerjaan pada masa itu.

DAP terus mencanangkan kehebatan mereka dalam menrancang setiap aspek pembangunan yang berteraskan kepentingan rakyat. Rakyat kagum dengan agenda tersebut. Maka rakyat dilaungkan untuk menyingkirkan kerajaan BN yang sedia ada.

Slogan “Ubah” dilaungkan untuk membawa raksaksa keadilan DAP sebagai tampok pemerintah di Pulau Pinang. Semua bersorak kegembiraan apabila DAP memenangi pilihanraya dan  janji pertama yang ditunaikan oleh DAP ialah memberikan sumbangan didalam sebuah Tokong kerpada warga tua sebanyak RM100 dari pelbagai kaum.

Maka kembang dadea dan mengep[ak tangan segala pencacai dan terus mendabik dada  dengan simpati yang di sumbangkan oleh DAP kepada mereka. Pada masa yang sama  mereka lupa bahawa kerajaan BN telah melakukannya sejak mereka berada didalam kandungan ibu masing masing lagi.

Kerajaan dalam memastikan tahap kesihatan rakyat terus memberikan perhatian kesihatan  sejak seorang ibu  mengandung lagi. Semua ini telah dilupakan oleh sebilangan manusia yang tidak mengenang budi akibat terhasut janji syurga oleh DAP.

Semuanya sekarang tidak ada satu pun kebaikan kerajaan terhadap mereka, apa yang mereka nampak hanya penindasan susulan beberapa perkara yang tidak dipersetujui oleh mereka terhadap kerajaan.

Sumbangan RM100 bukan percuma bagi DAP, setiap pemberian ada ganjaran yang terpaksa rakyat Pulau Pinang bayarkan.  Sebagai parti yang bertuhankan kekayaan dan wang , DAP akan terus mencari sesuatu untuk mengambil semula apa yang telah diberikan.

Tindakan pertama  ialah penghapusan perkampungan  Buah Pala yang telah berdiri tegak sehak 50 tahun yang lalu. Rampasan tanah dan menghalau penduduk kaum India ditanah tersebut diiringi dengan linangan air mata.

Begitu juga dengan bangsa Melayu sebuah demi sebuah perkampunga dihapuskan hanya kerana alasan pembangunan dan nilai tanah yang begitu tinggi. Dengan pampasan yang tidak seberapa kaum Melayu India dihalau seperti anjing kurap ditanah kelahiran mereka.

Tetapi perkara ini tidak akan berlaku terhadap puak penyokong chauvanis dan ianya tetap berlaku terhadap  kaum mamak , India dan Melayu di Pulau Pinang. Mereka ditindas dengan kejam, Warung rezeki mereka dirobohkan tanpa ada sedikit belas kasihan.

Rakyat Pulau Pinang diasak lagi , kini janji tol  Sungai Nyior yang mahu dihapuskan terus dinaikan kadar bayaran nya.  Janji hanya tinggal janji, Kuasa veto digunakan untuk menghalang setiap penentangan terhadap DAP.

Bukan itu sahaja, DAP terus rakus membotakkan setiuap inci gunung ganang yang boleh menghasilkan wang berjuta, krisis alam sekitar yang terus telah menyebabkan Pulau Pinang dilanda banjir setiap kali musim hujan.

Isu kenaikan tarif air dilakukan, system percukaian diubah sehinggakan mahu tidur dihotel pun katil terpaksa dikenaka cukai. Namun penerima bayaran dari DAP terus mengatakan bahawa itu amalan yang bijak dan baik.

Rakyat ditindas lagi dengan  projek penambak laut yang telah membunuh punca pencarian nelayan kecil di Pulau Pinang. Nasi sudah menjadi bubur, memang benar slogan “ubah” telah mengubah segalanya. Kini DAP sedang mengubah inftarstruktur Pulau Pinang untuk dijadikan kekayaan mereka.

Rakyat telah dimangsakan untuk menjadikan DAP serta pemimpin mereka kaya raya. Cuba ditanya sekarang apakah Pulau Pinang seperti sebelum ini dimana rakyat bebas melakukan apa sahaja  untuk mencari rezeki.

Kini tarif air dinaikakan lagi sehingga 100%- Rakyat Pulau Pinang sedang bergembira dengan kenaikan ini. Kegembiraan mereka seperti sewaktu menerima DAP sebagai pemenrintah yang amat perihatin seperti Khalifah Umar Abdul Aziz yang diagongkan oleh rakyat Pulau Pinang  terhadap  Guan Eng.

Sekarang Khalifah yang diagongkan oleh rakyat Pulau Pinang itu kini sudah bertukar menjadi Nazi yang sedang mencincanga Zionist satu ketika dahulu. Tiada apa yang perlu dikesalkan lagi. Tanah kerajaan kian mengecil, Wang Rakyat diagihkan mengikut kehendak diri dan bukan untuk rakyat.

Ini lah DAP yang mana satu ketika dahulu dianggap sebagai penyelamat dan kini sebagai pembunuh keharmonian dan perpaduan serta menjadi kumpulan perkauaman yang tiada tolok bandingnya diantara parti politik di Malaysia.

Cukup lah kali ini, rakyat Pulau Pinang harus menguburkan DAP dalam apa cara sekali pun dan membina semula kehidupan yang telah dirampas dan dimusnahkan oleh DAP. PRU14 bakal datang, jika tida kesedaran lagi- Tiada apa yang perlu dirungutkan.

 

Advertisements
Image | This entry was posted in Rakyat Pulau Pinang Berduka- Penindasan Tanpa Henti Oleh DAP and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s