5 Tahun LPT 2016- Hadiah Menarik Menanti Anda- Jangan Lupa 17 Okt Di KL Convention Centre


Oleh rmf

NKRA Mempertingkatkan Pengangkutan Awam Bandar (UPT) diperkenalkan untuk menangani masalah-masalah pengangkutan yang biasa kita dengar dan pada masa sama membolehkan keseluruhan infrastruktur menyokong kemajuan Negara.

Tidak kira siapa pun anda, pengguna atau hanya permerhati didalam  plan pembangunan kerajaa dalam transformasi Pengangkutan Awam Darat ini, sudah pastinya akan melihat setiap perubahan dan kemajuan dilaksanakan untuk memastikan pencapaian matlamat tercapai.

Setelah lima tahun, kerajaan melalui SPAD telah menilai dan mengkaji setiap aspek kelemahan dan menambahbaik sitem pengangkutan sedia ada kepada yang lebih efisien dan mencapai kenhendak semasa.

Jika kita lihat peningkatan penggunaan pengangkutan awam ini  amat meningkat  dimusim cuti sekolah dan cuti peristiwa di Malaysia, Malah ada kalanya sehingga  pengangkutan tambahan terpaksa disediakan untuk memenuhi permintaan semakin meningkat.

Perkhidmatan teksi serta bas menjadi pilihan pada kebanyakan pengguna, Ini adalah kerana mutu perkhidmatan yang disediakan sudah hampir memenuhi standard  yang ditetapkan dan memuaskan hati pelanggan.

Skim skim insentif disediakan oleh kerajaan kepada pemandu teksi dan boleh menukar teksi mereka kepada jenama yang lebih baik dan berdaya saing.

SPAD pada 17 Oktober 2016 nanti akan mengadakan satu Pameran Transformasi Pengangkutan Awam Darat yang akan  berlansung di Aras 3, Kuala Lumpur Convention Centre akan meyedia kan pelbagai maklumat serta hadiah yang menarik untuk pengunjung yang hadir.

Bukan itu sahaja SPAD juga akan membekalkan  setiap jawapan yang selama ini menjadi tanda Tanya kepada rakyat dalam  isu  Transformasi Pengangkutan Awam Darat. Pameran pada kali ini  menyediakan sudut maklumat jika mana man rakyat yang ingin menjadikan Industri pengangkutan  sebagai bidang kerjaya yang baru.

Dengan kerancakan kerajaan melaksanakan pelbagai penambaikan pengangkutan awam darat, pasti memerlukan banyak tenaga kerja dan inilah masanya agar kita tidak ketinggalan dalam menghadirikan diri ke Pameran yang bakal berlangsung tidak lama lagi.

Disamping pameran , pelbagai hadiah menarik menanti para pengunjung , sudah pastinya para pengunjung tidak akan melepaskan peluang ini  yang jarang dianjurkan.  Oleh itu hebahkan kepada semua rakan taulan mengenainya.

Disamping menghadiri pameran  yang dianjurkan oleh SPAD ini, para pengunjung yang bernasib baik akan membawa hadiah yang lumayan yang telah disediakan oleh pihak penganjur.

Advertisements
Image | This entry was posted in 5 Tahun LPT 2016- Hadiah Menarik Menanti Anda- Jangan Lupa 17 Okt Di KL Convention Centre and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s