Tun M Tolong Zip Mulut, Beri Najib Peluang Tadbir Negara


Oleh rmf

JANDA BAIK – Penulis buku politik veteran, Syed Hussein Al-Attas menyarankan mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad ‘zip mulut’ membuat ‘serangan’ terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Ia susulan tindakan Tun M yang dilihat sejak kebelakangan ini asyik lantang bersuara mengenai hal pentadbiran kepimpinan negara sehingga boleh memburukkan lagi persepsi dan imej baik negara kita di mata dunia.

Sehubungan itu, Syed Hussein telah menerbitkan buku ke-74 hasil tulisannya yang berjudul Dosa-Dosa Che Det yang mana ia menyenaraikan beberapa ‘dosa’ yang pernah dilakukan Tun M sepanjang 22 tahun pemerintahannya.

PENULIS BUKU POLITIK VETERAN, SYED HUSSEIN AL-ATTAS

“Tolong zip dia (Tun M) punya mulut. Anda (Tun M) merupakan kegagalan terbesar dalam sejarah politik Malaysia. Anda patut berasa malu.  (Dia sepatutnya) beri Najib peluang kesempatan (mentadbir negara).

“Hari ini orang cerita tentang apa yang Najib buat saja. Sekarang kita kena tengok apa yang Mahathir dah pernah buat pula dulu masa dia memerintah negara ini.

“Saya tak berani kata dia (Tun M) berdendam. Dia rasa kalau orang itu boleh rosakkan dia, ubah nasib dia (dalam politik), dia akan ‘bunuh’ orang itu,” kata Syed Hussein kepada pemberita tempatan.

Beliau meluahkan kenyataan tersebut ketika ditemui MYNEWSHUB semasa majlis pelancaran buku terbaharu nukilannya bertajuk Dosa-Dosa Che Det di kediamannya di sini pada Khamis.

Buku genre politik tanah air dan lengkap merekodkan segala peristiwa penting yang pernah terjadi sepanjang 22 tahun Tun M memerintah negara itu kini dijual di pasaran pada harga RM100 senaskhah.

buku2

Menafikan dia dibayar oleh mana-mana pihak untuk menerbitkan buku tersebut, sebaliknya menyatakan tujuannya menulis buku itu hanyalah untuk memberi kesedaran kepada penduduk Malaysia.

Syed Hussein bahkan bertegas mahu ‘mendidik’ rakyat Malaysia secara jujur agar dapat melihat suasana politik semasa dalam perspektif yang berbeza selepas selesai membaca buku tulisannya tersebut.

Buku setebal 625 halaman itu mengandungi 50 bab yang mana kesemuanya mendokumentasikan perjalanan karier Tun M sepanjang memerintah negara dari 1981 hingga 2003. – MYNEWSHUB.CC

Advertisements
Image | This entry was posted in Beri Najib Peluang Tadbir Negara and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s