Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat Menafikan Tindakan Keatas Dato Seri Najib Razak.


Oleh rmf

JKA

Rakyat Malaysia sekali lagi dihidangkan dengan pembohongan yang telah dilakukan oleh pihak pembangkang terhadap kepimpinan Negara Dato Seri Najib Razak. Pembohongan yang bertali arus disebarkan melalui media yang telah menjahanamkan Iraq satu ketika dahulu.

1MDB telah menjadi bahan serangan bermotifkan politik yang tidak pernah berlaku sebelum ini bertujuan untuk menjatuhkan ketua kerajaan yang dipilih secara demokrasi.

Terlalu banyak tuduhan seperti kenyataan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad kononnya RM42 bilion lesap, telah kemudian dibuktikan tidak benar – dalam hal ini pengesahan itu dibuat oleh Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara yang dwipartisan.

Tony Phua seacara terangan telah menuduh Dato Seri Najib sebagai orang yang telah melakukan kesalahan dan sebagai orang yang telah merompak harta rakyat.  Sehinggakan sanggup menggunakan  Jabatan Keadilan Amerika untuk meyakinkan pembohongan mereka kepada rakyat Malaysia.

Wall sreet Journal telah digunakan oleh pihak pembangkang termasuk Tun Mahathir sebagai sumber yang dijadikan maklumat untuk membohongi rakyat Malaysia sebagaimana   dilakukan keatas Iraq.

Paling menghairankan, apabila sesaoarang yang tidak didapati bersalah oleh mana mana mahkamah telah dihukum bersalah hanya kerana maklumat  pembohongan yang disebarkan oleh Wall Street Jounal.

Persepsi yang dimainkan oleh pihak pembangkang sekali gus , pihak pembangkang akan melakukan apa sahaja samasada ianya meyalahi undang undang atau pun tidak asalkan proksi mereka berada dipuncak. Ini seiring dengan apa yang dikatakan matlamat menghalalkan cara.

Walau bagaimana pun, kebenaran tetap berada dipihak yang benar,  baru baru ini Jabtan Keadilan Amerika telah menafikan persepsi dan tuduhan  yang telah dilontarkan dengan  mengatakan bahawa Dato Seri Najib bakal diambil tindakan oleh pihak Jabatan Keadilan Amerika.

Sekali gus  dengan jawapan ini , terbukti nyata bahawa Tun Mahathir dan sekutu pembangkang  hanya berbohong  kepada rakyat untuk memburukkan Negara dan  melakukan persepsi untuk mengelirukan pemimkiran rakyat.

Justeru itu, pembangkang di Malaysia adalah saru kumpualn yang  tidak berguna langsung dalam membantu Negara dalam apa juga sekali pun. Tugas mereka hanyalah untuk memiliki kuasa dan menghancurkan apa yang ada demi kepentingan diri.

Advertisements
Image | This entry was posted in Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat Menafikan Tindakan Keatas Dato Seri Najib Razak. and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s