Gambar Sumbangan McDonald’s Untuk Pelbagai Golongan Masyarakat Di Kelantan.


Oleh rmf

Artikel demi atrikel dibuat untuk menyatakan kebenaran dan kepalsuan fakta yang telah dibuat oleh berbagai pihak tentang  persoalan dimanakah sumbangan McDonalad’s disaslurkan oleh McDonlad’s Malaysia.

McDonald’s Malaysia  secara langsung telah menyumbangkan semua  sumbangan yang dikatakan disalurkan untuk Israel  adalah satu fakta yang salah dan  mengandaikan segala bentuk produk yang disediakan tidak menepati ciri ciri halal.

Semuanya  telah ditunjukkan bukti sehingga lawatan ke kilang dan pusat peyembelihan dan penghasilan produk dilakukan. Bukan itu sahaja  malah  menemuramah pegawai dari JAKIM dalam mengesahkan isu yang berbangkit dilakukan.

Pandangan nagetive tanpa siasatan ke peringkat penghasilan dan fakta sebenar kevbiasaan amat disukai oleh rakyat Malaysia yang suka popular. Namun ada segolongan blogger yang mahukan fakta diterangkan walaupun berbagai tohmahan dilemparkan terhadap mereka.

Seluruh negara, tidak kira apa bangsa dan keturunan berpeluang untuk menikmati atau mendapatkan sumbangan dari McDonald’s dalam kepelbagaian bentuk. Agama, Pendidikan, Kesihatan, Kemasyrakatan dam banyak lagi yang  diperuntukkan oleh McDonald’s  untuk disalurkan kepada rakyat Malaysia.

Sebanyak RM11juta  telah disalurkan sehingga kini melalui berbagai saluran. Pengagihan sumbangan dilakukan untuk memastikan akan dapat mengurangkan beban yang ditanggung oleh yang memerlukan.

Sehingga kan  Majlis Hari Jadi pun McDonald’s boleh melakukan sumbangan  untuk mereka yang  inginkan keceriaan bersama.

Diantara lainnya , HUSM Kubang Kerian,Kota Bharu. Sambutan Hari Kokurikulum Sekolah Dalam Hospital (HUSM) dan majlis penyerahan sumbangan buku-buku latihan terkini dan alat tulis daripada McDonald’s Kota Bharu. Sakit bukan penghalang untuk menambah ilmu. Tahniah kepada semua guru-guru yang mengajar di Sekolah Dalam Hospital (HUSM) kerana sentiasa sabar memberi motivasi yang positif kepada pesakit.

Begitu juga dengan sumbang kepada  Rumah kebajikan yang diuruskan melalui sumbangan orang ramai, McDonald’s juga tidak mahu ketinggalan dalam menyalurkan bantuan kepada  pihak McDonald’s Kota Bharu kepada Rumah Kesayangan Mumtahanah, Kota Bharu ( Bawah naungan Persatuan Kebajikan Al-Rahman ).

Hari guru, Hari Ibu, Hari Keluarga, Rumah Kebajikan  McDonald’s, Pusat pemulihan,  Program ‘Majlis Amal Sumbangan & Zakat untuk OKU, Kempen Derma Darah, Program Agama , LED Night Run anjuran University Malaysia Kelantan (UMK) , ‘Program Cakna Masyarakat & Sumbangan Kepada keluarga Miskin’ untuk mangsa bencana alam, program sukan, Sumbangan untuk masjid dan terlalu banyak yang telah disalurkan  sumbangan McDonlads kepada rakyat,.

Dibawah ini saya sertakan beberapa gambar dimana sumbangan kemasyarakatan,  pendidikan, sukan , agama yang telah dilakukan oleh McDonald”s di Kelantan.

Advertisements
Image | This entry was posted in Gambar Sumbangan McDonald’s Untuk Pelbagai Golongan Masyarakat  Di Kelantan. and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s