DAP Akan Tipu Dahulu ,Baru betulkan Kenyataan


Oleh rmf

13220901_184663295262604_301047473807191485_n

Setiap pemberian yang disumbangkan oleh DAP dibawah kepimpinan Guan Eng  bukan sekadar sumbangan yang dijalankan melalui tanggungjawabnya sebagai saorang pemimpin. Setiap sumbangan yang dihulurkan mempunyai tujuan dan maksud yang tersirat.

Sebagaimana sebelum ini DAP telah  menumbang dan mempromosikan sumbangan mereka yang  tidak seberapa kerpada golongan warga tua seawall mendapat tampok pemerintahan di Pulau Pinang, Namun selepas itu dan tidak berapa lama  setelah sumbangan diberikan, maka malapetaka yang amat dasyat telah dilakukan seakan Israel membenamkan nyawa umat islam dengan cara yang paling halus.

Bantuan yang telah dikeluarkan oleh kerajaan kepada rakyat amat banyak, penyaluran bantuan dalam bentuk bulanan, dalam bentuk “One Off”, dalam bentuk modal  pusingan, peralatan  dan terlalu banyak disalurkan.

Setiap tahun inisiatif untuk kakitangan kerajaan  diberikan , setiap tahun  kerajaan tetap berusaha untuk memenuhi pernintaan yang ada kalanya amat  tidak relevan. Dalam pada masa yang sama juga ada dikalangan kaki tangan kerajaan yang sanggup lagi menikam kerajaan dan juga  cuba membocorkan rahsia kerajaan kepada  pihak pembangkang.

Penipuan golongan DAP ni berbagai cara, baru baru ini beliau telah menipu mengenai peruntukan kepada kerajaan pusat. Penipuan ini adalah bertujuan untuk membohongi rakyat agar rakyat  terus meyerang kerajaan kerana bersikap tidak adil.

Lim Guan Eng mengatakan bahawa Kerajaan Persekutuan tidak pernah meluluskan jambatan ke 3 dan dengan itu membazirkan berbilion Ringgit dan membayar 3 kali untuk terowong. Sedangkan Lim Guan Eng tidak pernah menulis surat rasmi kepada Kerajaan Persekutuan untuk memohon jambatan ke 3.

Dan sekarang apabila di bawah tekanan hebat oleh Rahman Dahlan dan terbongkarnya cerita pembayaran yang dibuat sebanyak RM135 juta untuk kajian kemungkinan, Lim Guan Eng tiba-tiba menjadi berani untuk memohon.

Apakah orang Melayu yang masih meyokong kerajaan DAP yang dikenali sebagai sebuah kerajaan pembangkang yang amat kejam, zalim, penindas serta  melaukan penipuan wang rakyat yang mana tidak pernak disasat oleh SPRM masih tidak sedar.

DAP hanya tahu menggunakan perkataan rasis pada orang lain, namun berbagai kenyataan  dan tindakan pemimpin mereka  telah menunjukkan bahawa mereka adalah pengamal rasis yang paling tegar untuk kaum  DAP.

Untuk berselindung dari apa yang mereka lakukan , mereka akan terus membuat tuduhan berlawanan fakta kepada orang lain. Ini lah DAP yang tidak pernah memikirkan perasaan kaum lain. Bagi mereka  untuk mendapatkan kuasa politik Melayu harus diperkudakan.

Lihat sahaja disatu keratin akhbar yang mana  pihak pembangkang telah meyarankan penggunaan bahasa Cina sebagai  bahasa untuk melindungi  agenda rasis mereka. Dalam masa yang  sama mereka juga terus  mencetuskan  perkauman diantara kaum.

Lihat bagaimana DAP memanipulasikan  isu GST diserata negara termasuk di luar negara dengan melebelkan kerajaan Malaysia  sebagai kerajaan yang menindas  rakyatnya dalam isu GST. Namun disebalik itu, kerajaan Pakatan tidak pernah pun berusaha untuk menghapuskan GST di negeri pemerintahan mereka.

Kenapa? Ini adalah kerana GST adalah satu sistem percukaian yang amat efisien diamalkan oleh  beberatus buah negara didunia.

Justeru itu, DAP bukan sebuah parti yang boleh dijadikan sandaran dalam kehidupan berbilang kaum dalam negara ini. Malah DAP hanya sebuah parti yang bakal mencetuskan huru hara dengan tindakan kejam, zalim serta perkauman yang menjadi amalan  mereka  disamping mempergunakan bangsa lain  demi kepentingan agenda Malaysian Malaysia.

 

Advertisements
Image | This entry was posted in Baru betulkan Kenyataan and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s