Jika Hasratnya Tidak tercapai ,Mahathir Akan “Musnahkan” Apa Sahaja, Termasuk Bangsa Melayu


Oleh rmf

Pelbagai cubaan yang telah dilakukan oleh pihak pembangkang dalam usaha untuk menumbangkan  Perdana Menteri Malaysia Dato’ Ser Najib Razak  yang mana dikatakan telah melakukan penyelewengan   sebagaimana yang tealh digembar gemburkan.

Agenda untuk menumbangkan Perdana Menteri  kian menemui jalan buntu sehingga lah  Mahathir mengambil tindakan yang drastic iaitu keluar dari UMNO dan kini telah bersama sama pentas pembangkang dalam tujuan yang sama.

Tindakan  Mahathir itu telah mendapat restu dari pihak pembangkang dimana  dikatakan disini lah klimik perjuangan DAP untuk memecah belahkan Melayu  dengan isu persepsi yang sudah pun melalui siasatan yang terperinci.

Dalam   usaha terkini  Mahathir dan juga  DAP, satu Deklarasi Rakyat  telah dibuat – sehingga kini kita tidak tahu rakyat yang mana  bersetuju dengan tindakan Mahathir bersekongkol dengan DAP dalam menumbangkan  pemerintahan bangsa Melayu.

Pelbagai usaha, kenyataan, ceramah, banner dan apa juga  yang difikirkan  untuk dapat menumbangkan Najib , p[ihak pembangkang  termasuk Mahathir  terus melakukannya. Dalam usaha terbaru  Mahathir terus menghasut rakyat  untuk tidak mengundi BN pada PRK Sungai Besar dan juga Kuala Kangsar.

Dalam kenyataan terbaharu Mahatir dengan bersungguh sungguh  beliau terus  mengesa penyokong ketiga tiga parti  iaitu DAP, PAN dan PKR bekerja keras  dalam usaha menumbangkan BN pada PRK yang akan  dijalankan tidak lama lagi.

Mahathir kini bertindak sebagai “Ketua Pembangkang” sambilan yang baharu dan sekarang sedang melancarkan strategi untuk menumbangkan BN. Jika isu  1MDB rasanya perkara ini bukan isu lagi. Mahathir dalam usaha yang dilakukannya  dikatakan mempunyai agenda yang tersendiri dan tersembunyi.

Jika demikian, dalam kenyataan sebelum ini dimana Mahathir dikatakan untuk meyelamatkan Melayu hanya lah retorik semata mata, dan beraksi sebagai “ketua pembangkang” adalah menunjukkan bahawa beliau tidak pernah untuk memikirkan apakah yang akan berlaku  jika  DAP menjadi pemerintah kepada Melayu.

Kesimpulannya, Syafie dan Muyiddin kini yang dikatakan untuk membela Melayu bersama  Mahathir kini telah tersasar dari agenda  asal mereka. Muhyidin dan Syfie kini telah terperangkap dengan  kelicikan Mahathir memanipulasikan  keadaan.

Jika Muhyiddin dan Syafie menggunakan akal perjuangan mereka dimasa ini  dengan keadaan  sekarang dimana Mahathir sebagai “Ketua Pembangkang “ Sambilan  seharusnya Syafie dan Muhyiddin memikirkan semula arah  atau perkara yang mereka perjuangkan.

Tindakan bersama DAP bukan sesuatu yang betul dilakukan, biarkan lah Mahathir dengan agenda  untuk menaikkan Mukris sebagai Timbalan Perdana Menteri agar segala kesulitan beberapa perkara dapat dilepaskan.

Matahir tidak akan undur, dan dia tidak akan  memohon maaf diatas apa yang dia lakukan. Manusia paling bongkak dan ego  yang pernah kita kenali itulah Mahathir. Jadi apa juga tindakannya yang pasti tiada siapa pun dapat menghalangnya kecuali ajal nya sampai .

Itu lah sahaja untuk memberhentikan Mahathir. Kerosakan yang dia lakukan terhadap rakyat Malaysia sudah cukup banyak dengan konsesi yang kini  diambang kemusnahan  untuk tidak di teruskan. Kroni-kroni nya yang kaya dan rakyat  terus tidak dibela dizaman pemerintahannya 22 tahun.

Jika Mahathir mengambil tindakan sebagai juru cakap DAP atau Pakatan,  Secara jelas dia adalah musuh politik orang Melayu, dan bukan lagi saorang yang boleh dihormati lagi. DAP parti sosialis yang mengamalkan dasar komunisme  kini sedang bersuka ria dengan kehadiran  Mahathir.

Sebagai rakyat Malaysia, kita seharusnya menolak Mahathir dan DAP sebagai musuh politik yang bakal memusnqahkan Melayu dan kepentingan Melayu di Malaysia. Sekarang dia tidak mempedulikan semua itu.

Apa yang penting baginya ialah kepentingan dia dan Mukriz.

 

Advertisements
Image | This entry was posted in Termasuk Bangsa Melayu and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Jika Hasratnya Tidak tercapai ,Mahathir Akan “Musnahkan” Apa Sahaja, Termasuk Bangsa Melayu

  1. Asaif Barkiya says:

    Tun Mahathir adalah ahli politik bersifat korosif (Corrosive).Tiada mana-mana tempat yang tidak terkena kesan korosif yang merosakkan lagi bahaya.UMNO terkena kesannya dan bahaya kesannya juga akan terkena Pakatan Harapan dan sesiapa yang di hinggapi olehnya.Beliau bersifat merosak dan memusnah.Walaupun sepatutnya beliau bersara seperti kelazimannya tetapi perwatakan dan sifat semulajadi korosif tidak luput dan sentiasa aktif korosif.Maka untuk mengekang sifat semulajadi yang reaktif serta bahaya kepada politik Malaysia,pengneutralan adalah jawapannya.Ruang-ruang siber dan lapangan jurnalisma awam hendaklah menidakkan kehadiran virtual beliau dengan membeku apa jua bentuk berita secara langsung dan tidak langsung.Juga,apa-apa kaitan berita pautan juga termasuk di dalam pelan deaktifan.Kesan pengneutralan adalah jalan selamat untuk memberi kesan efektif secara total.Tun telah menghitamkan legasi beliau dengan sifat-sifat korosif beliau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s