KEKEJAMAN DAN KEZALIMAN “We. The Chinese” Terhadap Rakyat Seperti Tindakan Israel


Oleh rmf

Sebagai sebuah parti yang berhati-hati dan bertindak rasional, DAP diramalkan akan dapat mengekalkan 12 kerusi yang sedia ada, kalau pun tidak dapat menambah satu dua kerusi baharu. Tetapi ternyata ramalan itu meleset.

Sebaliknya DAP mengalami kemerosotan sokongan menyebabkan parti itu gagal mempertahankan lima kerusi yang sedia ada. DAP juga turut boleh diistyharkan kalah.

PRN Sarawak telah berlalu, kemenangan besar dicapai oleh Barosan Nasional disemua kerusi bertindih yang dibuat oleh Pakatan sendiri. Pertindihan kerusi tersebut menunjukkan sikap tamak dan haloba kedua parti yang hanya wujud dalam bayangan.

PKR tersungkur dan DAP kalah 5 kerusi dikawasan kubu kuat mereka. Kemenangan Barisan nasional adalah disebabkan keperihatinan DAP yang tidak toleransi dalam politik Pakatan. Ini diantara salah satu puncanya.

PKR dan PAN juga mengalami nasib yang sama , semuanya dalah kerana DAP yang prihatin dalam  kumpulan politik bayangan mereka. Kenapa DAP tidak mahu memberikan toleransi tersebut? Ini adalah kerana  DAP sejak dahulu lagi sudah mengidamkan sebuah negeri yang kaya dengan hasil bumi dan keluasan tanah untuk diratah.

Sudah pastinya DAP tidak mahu berkongsi kuasa dengan rakan politik bayangan nya.DAP hanya mahu kuasa [pemutus dan mutlak untuk membuat keputusan disampaing dengan mudah untuk mengagihkan kekayaan negeri kepada anak beranak mereka.

Pengundi Melayu dan kaum yang lain telah memberikan undi kepada Barisan Nasional adalah disebabkan kesedaran mereka  melihat kekejaman dan kezaliman DAP terhadap bangsa lain sehinggakan tempat berteduh pun habis diranapkan.

DAP terlalu angkuh dan lupa diri bila mendapat kuasa, DAP terlalu zalim dan  seakan kuasa yang ada pada mereka bukan dari rakyat, DAP terlalu zalim sehingga kan punca rezeki rakyat ditutup rapat dengan kesombongan mereka.

Dalam “pemerkosaan” politik yang dilakukan oleh DAP, DAP mengamalkan  dasar Yahudi Israel yang dilakukan ketas tanah Palestin , dimana  boleh diibaratkan rakyat diikat kaki tangtan, mata ditutup , telinga disumbat dan selepas itu disepak terajang dan dimasukkan kedalam lubang dan timbus sampai mati.

Ini cara dan dasar DAP lakukan sekarang. DAP mengambil tanah rakyat dan megecilkan keluasan majoriti rakyat dan membunuh punca rezeki rakyat untuk melumpuhkan kuasa rakyat menentang mereka.

Di Palestin Israel menggunakan senjata dan jentolak meranapkan rumah dan rezeki rakyat Palestin. Di Pulau Pinang DAP gunakan jentolak dan kuasa PBT sebagai senjata untuk meranapkan hak rakyat. Rakyat hanya berdindingkan  tubuh badan untuk mempertahankan hak mereka.

Zalim dan kejam bukan, Dalam sejarah politik Barisan Nasional, belum pernah sama sekali perkara sekejam ini dilakukan. Tetapi DAP dan sekutunya hanya boleh menabur bulan bintang untuk rakyat tetapi untuk menjaga kebajikan rakyat  rasanya “jauh panggang dari api”

Kita melihat setiap kali PRU, PRK, PRN pernah atau tidak kita  melihat DAP dan sekutunyanya tidak berkonfrantasi. Ini lah DAP dan sekutunya, mereka berantakan sesame sendiri kerana tidak mahu kehilangan kerusi politik tetapi tidak pernah sama sekali berganding bahu untuk memikirtkan masalah rakyat.

Apa yang terlintas ialah mereka hanya memikirkan hasil yang lumayan bila dapat memenangi kerusi PRK/PRN/PRU  dan sekutu sekutu ini tidak akan berkompromi dalam hal  pengagihan kerusi pilihanraya.

Allah tunjukkan kepada kita kejadian kekejaman pihak pembangkang dihadapan mata kita untuk kita berfikir dengan menggunakan akal, dan bukan  Allah tunjukkan sesuatu itu untuk kita hanya sekadar suka suka.

Allah tunjukkan kekejaman DAP , Allah tunjukkan sikap penabur fitnah dikalangan PKR , Allah tunjukkan bagaimana sikap dan agar kita boleh menilai adakah pihak ini boleh diharapkan. Akal dan fikiran Allah berikan kepada kita untuk berfikir melalui kejadian agar dijadikan teladan  dan peringatan.

Jadi kesimpulannya kemenangan Barisan Nasional  adalah disebabkan DAP, Disesabkan DAP telah menunjukkan taring kekejaman mereka.Disebabkan DAP lah rakyat menggunakan akal dan fikiran untuk tidak mengundi DAP.

Juga tidak dinafikan bahawa disebabkan DAP juga, rakyat menggunakan akal dan fikiran melihat kebaikan dan kejahatan yang berlaku dihadapan mata mereka. Sekarang rakyat sudah sedar dan bernekad DAP MESTI DIKUBURKAN DALAM APA CARA SEKALI PUN.

Advertisements
Image | This entry was posted in KEKEJAMAN DAN KEZALIMAN "We. The Chinese" Terhadap Rakyat Seperti Tindakan Israel and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s