Pemimpin Utama Negara Beri Pengiktirafan  kepada McCafe Dalam Pameran MIHAS 2016


Oleh rmf

Malaysia sebagai sebuah negara Islam yang moden, aman dan makmur terutama di kalangan negara-negara anggota OIC, Malaysia mempunyai kelebihan tambahan memperjuangkan punca Halal.

Kedudukan Malaysia sebagai  platform dagangan di Asia yang ideal berusaha menarik minat  produk Halal di dunia dalam memudahkan mendapatkan dan menjual produk halal berkualiti global melalui THE 13 PAMERAN HALAL INTERNATIONAL (MIHAS).

MIHAS Dirasmikan pada tahun 2004  bertujuan  untuk memudahkan perkongsian maklumat produk  Halal, perkhidmatan yang berkualiti di peringkat global, Ianya merupakan pameran perdagangan tahunan terbesardan disertai oleh ramai  peserta industri Halal.

Sebagai pameran perdagangan antarabangsa yang memberi tumpuan kepada Halal, MIHAS menarik pengikut pengunjung setia dan peserta pameran. MIHAS 2015 menyaksikan penyertaan aktif 528 peserta dari 21 buah negara dan menarik pelawat perdagangan 23.107 berkualiti dari 67 negara yang berkaitan dengan industri Halal

Ia merangkumi konsep Halal dalam semua dimensi daripada produk farmaseutikal dan herba, kosmetik dan penjagaan kesihatan kepada pelaburan Islam, perbankan dan takaful serta pelancongan Islam dan pelancongan.

Pameran  perdangangan antarabangsa MIHAS ini sekali gus telah mengajak penglibatan McDonald’s  didalam pameran yang bertaraf dunia dan menampilkan produk produk yang dihasilkan oleh McCafe yang mana menampilkan kualiti makanan yang berstatus halal.

Tiga hari berlangsungnya pameran MIHAS, ruangan McCafe telah mendapat sambutan yang cukup mengalakan dari pengunjung yang datang. Bukan itu sahaja ianya mendapat perhatian dari pemimpin negara  iaitu  Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Seri Najib Razak.

Gerai McCafe juga telah menarik kunjungan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed dan Timbalannya Datuk Ahmad Maslan serta Mantan Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Secara tidak langsung dengan adanya pameran MIHAS yang bertaraf antarabangsa ini sekali gus ianya telah membuka lagi pasaran produk McCafe yang berasaskan kopi  dengan kepelbagaian citarasa disamping membawa status halal  produk keserata  dunia.

Setiap tahun sejak penubuhannya, MIHAS menjadi tuan rumah kepada lebih 500 pembeli dan perlawanan mereka dengan peserta MIHAS dari Malaysia. Semasa MIHAS 2015, program ini menghasilkan jualan segera dan berunding lebih RM1.1 bilion. Setakat ini, MIHAS telah menjana lebih daripada RM9 BILLION.

Justeru itu penyertaan McCafe dalam pameran MIHAS pada kali ini, bukan sekadar penyertaan sahaja, akan tetapi ianya membawa maksud yang lebih luas  lagi dalam mengembangkan dan mempekenalkan keunikan citarasa keluaran McCafe yang berasaskan kopi yang asli berstatus halal.

MIHAS memberikan  kelebihan tambahan kepada McCafe untuk memecahkan halangan untuk memasuki pasaran membangun muda komited untuk memenuhi keperluan dan citarasa pengguna yang Halal dan untuk mencapai produk makanan yang berkualiti dan berstatus Halal

Advertisements
Image | This entry was posted in Pemimpin Utama Negara Beri Pengiktirafan  kepada McCafe Dalam Pameran MIHAS 2016 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s