DAP Musuh Rakyat dan Anak Muda Selagi Isu RM1.2 Billion Tidak DiPerjelaskan.


Oleh rmf

DAP bukan lagi pilihan anak muda dan rakyat  di negara ini dan kian bosan dengan permainan politik Lim Kit Siang dan anaknya Lim Guan Eng  bagi melindungi dakwaan skandal  penerimaan RM1.2 billion dari Israel yang sehingga kini tiada tindakan diambil tuduhan terhadapnya.

Ia berikutan Lim Guan Eng dan  Lim Kit Siang mendiamkan diri serta mengugut  mana mana pihak yang memperkatakan isu berkaitan RM1.2 billion. Tindakan ini saolah olah untuk menutup mulut rakyat yang mengkritiknya dari menjawab segala dakwaan salah laku penerimaan dana RM1.2 billion dan skandal penjualan tanah ti Pulau Pinang  tanpa menggunakan wang

Ini adalah dua mega skandal yang sehingga kini belum ada satu pun penjelasan dan tindakan diambil  kepada pembocor  rahsia serta penglibatan latihan ahli DAP  berasama dengan  Mossad.

Segenap lapisan rakyat termasuk golongan muda mahukan jawapan memuaskan terhadap dakwaan salah laku dua skandal itu. Namun Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang masih mengeluarkan kenyataan yang berdolak dalih untuk menutup isu yang terbesar ini.

Orang muda bukannya mahu penjelasan yang bukan berkaitan isu RM1.2 billion tetapi mahukan jawapan memuaskan mengenai skandal dana RM1.2 billion  bilion dan skandal penjualan tanah tanah tanpa wang oleh DAP di Pulau Pinang yang memalukan negara di mata dunia.

Ini adalah  luahan aktivis rakyat Pulau Pinang dan juga rakyat di seluruh negara  yang mewakili orang muda untuk melihat DAP memperjelaskan dua skandal terbesar yang melibatkan  sekutu Israel dan juga Israel sendiri.

Pembongkaran yang dilakukan oleh bekas  ahli DAP Mohamed Razali telah mengejutkan semua pihak di Malaysia. Dalam kelantangan DAP mempertikaikan dan politik yang diterima oleh parti lain. Pada masa yang sama DAP bersekongkol dan berjanji akan memberikan sebuah pengkalan yang dikatakan bertempat di Port Dickson kepada Israel.

DAP setelah 4 tahun masih lagi bersilat untuk tidak menjawab isu ini. Sepatutnya satu Suruhajaya DiRaja  ditubuhkan untuk menyiasat skandal mega yang dilakukan oleh DAP dan mengancam keselamatan negara  jika mereka memerintah Malaysia.

Kenyataan Ahli Parlimen Gelang Patah itu turut memetik luahan aktivis berkenaan yang mengakhirinya dengan ungkapan: “Bukan UMNO ini yang kami mahukan…”

Mengulangi saranan Suruhanjaya Siasatan Diraja ditubuh bagi menyiasat skandal itu, Kit Siang juga meminta Najib supaya tidak berselindung di belakang Peguam Negara, Tan Sri Apandi Ali.

Advertisements
Image | This entry was posted in DAP Musuh Rakyat dan Anak Muda Selagi Isu RM1.2 Billion Tidak DiPerjelaskan. and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s