SPRM dan Audit Bebas Perlu Menyiasat Skandal, Penerimaan Dana RM1.2Billion DAP


Oleh rmf

dap

 

LEMBAGA Urusan Tabung Haji bukan sekadar institusi yang menguruskan hal ehwal ibadat haji, lebih jauh dari itu, ia memiliki nilai sentimental dan emosional umat Islam negara ini khusus bagi mereka yang mahu menunaikan rukun Islam kelima itu di Mekah.

Dalam surat bertarikh 23 Disember 2015 seperti didedahkan The Malaysian Insider, Gabenor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhtar Aziz memberitahu Pengerusi Lembaga Tabung Haji Datuk Seri Abdul Azeez Abdul Rahim bahawa Tabung Haji tidak boleh mengisytiharkan dividen kepada pendeposit jika nilai aset kurang daripada jumlah semua obligasinya.

Ini adalah diantara komen yang diberikan didalam roketkini yang dinuangi oleh DAP, Apa juga yang berkaitan dengan Islam dan Melayu semuanya dipertikaikan. Malahan mereka  seperti lebih arif dalam segala bidang.

Tujuan DAP memuat naik isu ini adalah bertujuan untuk menyimpang dari isu yang sebenarnya iaitu apabila rakyat sudah mula bertanya  isu penerimaan dana  DAP dari pihak Israel yang bernilai RM1.2 billion yang mana setelah 4 tahun masih lagi DAP belum memberikan keterangan kepada rakyat.

DAP dalam unsaha menyembunyikan pelbagai skandal dan kekejaman mereka tewrhadap bangsa Melayu dalam isu mengusir perkampungan Melayu yang dilakukan seperti Israel mengusir  rakyat Palestin.

Kekejaman ini DAP katakana bukan  anti Melayu dan anmti Islam. Mlaahan DAP pula telah melindungi peniaga dan penempatan Cina haram di Pulau Pinang tanpa adanya tindakan.

Dana RM1.2 Billion yang diterima dari Israel mendapat  perhatian rakyat yang mana  mentifatkan bahawa DAP adalah sekutu Israel yang  bertujuan sama  iaitu untuk menguasai negara yang diperintah oleh orang Islam dengan cara yang sama dilakukan oleh MOSAD.

Tindakan perundangan yang dikatakan akan diambil terhadap Mohamad Razali hanya omongan kosong DAP semata mata. DAP kerapkali mengatakan bahawa mereka bukan anti Melayu dan Islam . Tetapi apabila disarankan agar meyerahkan semula 26 buah kampung Melayu yang dizalimi, adakah mereka lakukan.

Tabung Haji sekali lagi menjadi sasaran politik DAP dimana mereka menyarankan agar pemeriksaan melalui audit dilakukan terhadap Tabung Haji.

Juga berigu, saya rasa  tindakan yang sama juga boleh diolakukan terhadap DAP agar satu siasatan meyeluruh melalui audit bebas bagi menyemak kewangan , harta yang dimiliki oleh  DAP termasuk sumbangan RM1.2 billion yang dikatakan diterima  dari Israel.

Apapun alasan DAP mereka tidak boleh lari dari hakikat bahawa  penyemakan semula terpaksa dilakukan secara telus dan  bersih bagi memastikan  sumbangan dana yang diterima dan sumbernya adakah digunakan untuk memporak perandakan negara dengan bersekongkol dengan  Israel.

Sudah tentu, kegawatan pembongkaran isu RM1.2 billion menjadi ancaman dalaman terhadap DAP dan terus mendiamkan diri tanpa memberikan penjelasan yang sepatutnya . Jika benar penerimaan dana ini ianya merupakan  ancaman besar kepentingan rakyat Malaysia, orang Melayu dan umat Islam di negara ini; terus kepada batang hidung kita ancaman Israel yang dibawa secara terus oleh DAP.

Timbul persoalan lain, adakah DAP benar-benar menjaga kepentingan orang Melayu dan Islam di negara ini sedangkan, dalam ruang yang berbeza, DAP melambak pelbagai dongeng kebaikan dan pada masa yang sama melakukan ancaman secara halus dalam meminggirkan orang Melayu Islam yang dilakukan oleh DAP dan juga segala  kepentingan orang Melayu dan Islam negara ini.

Memetik kenyataan yang menempelak sikap baling batu sembunyi tangan DAP yang berdolak dalig dalam banyak perkara  dengan memangsakan UMNO kononnya menjadi ancaman terhadap Melayu dan Islam sepanjang masa dengan isu isu yang bukan dikatakan isu.

DAP sekarang sibuk bercakap mengenai ancaman yang imaginary seperti ‘UMNO  perkauman,, UMNO  ambil alih itu ini, tapi hakikatnya Dana Israel yang diterima DAP  terus menghantui ketakutan rakyat Malaysia dimana  DAP telah berususan dengan  sebuah negara yang amat kejam dalam penindasan  masyarkat Islam sehingga  tiada undang undang yang menghalang mereka.

Malah, kekesalan rakyat dapat dilihat apabila banyak yang inginkan penjelasan.  DAP pejam mata dengan segala kemelut bukan sahaja melibatkan skandal penjualan tanah, terowong dasar laut  tetapi juga hubung kait terus dengan penindasan ala Isreael dilakukan kepada kepentingan orang Melayu dan bumiputera seperti menghalang MARA Digital, Penjualan tanah, pengusiran, Merobohkan warong, skandal  terowong dasar laut, Dana RM1.2 billion Israel..

Semua ancaman DAP ini bukan sahaja terhadap kepentingan negara  terhadap kepentingan orang Melayu dan Islam adalah benar. DAP mempunyai sikap perkauman yang cukup kuat , pencabulan kuasa, Kezaliman terhadap rakyat, penerima rasuah dan perbuatan zalim. Semua yang diperkatakan ini adalah perkara yang telah berlaku.

Meski bersandar pada fakta benar, dihadam dan menjadi perosak kepada minda, persepsi dan menumbuhkan kesumat pada sebahagian rakyat Malaysia yang amat inginkan satu penyiasatan dalaman dilakukan oleh audit bebas bagi membuktikan bahawa penerimaan RM1.2 billion dari Israel itu satu “khayalan” dan mengambil tindakan terhadap Mohamad Razali itu satu kenyataan.

Apapun dakwaan terhadap UMNO dan juga angesi kepunyaan Melayu, UMNO diakui menjadikan sebagai wadah perjuangan kepada seluruh lapisan rakyat Malaysia tanpa mengira kaum, budaya, agama, geografi dan bahasa  bukan seperti dilakukan oleh DAP yang hanya melakukan kerosakan dalam minda, hubungan kemasyarakatan dan berniat zalim terhadap bangsa lain.

 Semua salah DAP?

Kes demi kes yang disembunyikan oleh DAP melibatkan kepentingan rakyat, adalah bukti bahawa DAP tidak mahu menjelaskan apa juga yang mereka lakukan walaupun menggunakan wang rakyat sewenangnya   dan cara yang terbaik ialah dengan menggunakan audit bebas dan juga SPRM bagi menyiasat punca dana yang diterima oleh DAP selama ini yang kini menjadi persoalan diminda rakyat.

DAP sejak dahulu lagi  mengganggu gugat kepentingan Melayu-Islam dalam banyak perkara dan sekarang menggunakan  nGO NGO yang berfahaman liberal untuk melakukan desakan seperti yang dilakukan oleh G25.

Tohmahan yang diberikan kepada kerajaan dan juga UMNO  itu benar-benar tidak waras, namun, dengan mesin propaganda media arus perdana, orang yang waras boleh bertukar sebaliknya apabila menyentuh isu UMNO dan juga apa yang dilakukan oleh kerajaan terhadap rakyat walaupun ianya  satu kebaikan.

Ini satu kejayaan perang persepsi yang diciptakan sejak wujud rangkaian televisyen dan persuratkhabaran tanah air pasca merdeka.DAP mendominasi persepsi ini dengan  melatih anggota mereka dengan  MOSAD sebagaimana yang didedahkan oleh Mohamad Razali.

Bagaimana pula skandal RM2. bilion tersilap kira, RM30 billion, Skandal cat lorong basikal RM30juta, Pintu gerbang “derma” RM9.8juta dan kes pemindahan secara kejam 26 perkampungan Melayu, Derma RM1.2 billion dari Israel, Skandal Penjualan tanah kepada Singapura tanpa wang dan banyak lagi yang disembunyikan oleh DAP dari pengetahuan rakyat

Tanah Rizab kerajaan yang ada di Pulau Pinang kini telah tinggal hanya 8% sahaja lagi selebihnya telah bertukar tangan kepada beberapa  orang dan syarikat di Singapura. Tanah di Pualau Piang sudah dijual  serakusnya oleh DAP. Daripada 30% kini hanya berbaki sekitar 8% sahaja. Persoalannya, siapakah yang mempunyai kuasa menggadai tanah-tanah ini? Jawapannya ialah DAP yang mahukan Pulau Pinang dijadikan sebagai Singapura kedua.

Bukankah DAP yang menggugat kedudukan bahasa Melayu dalam Perkara 152 Perlembagaan Persekutuan sehingga kedudukannya sebagai bahasa rasmi dicadangkan agar bahasa Mandarin diangkat kepada menjadi bahasa perantaraan dan juga  menjadi syarat untuk sesuatu perkerjaan?

Siapakah yang mendera ekonomi majoriti rakyat Melayu di Pulau Pinang, Selangor  dan kini di jadikan rutin menghalang peniaga kecil  mencari rezeki di dua buah negeri ini. Bukan kah kuasa yang di keluarkan oleh DAP dan juga PKR.

Ini hanya sebahagian kecil pengkhianatan DAP terhadap kepentingan orang Melayu. Masih banyak lagi yang dapat kita senaraikan.

Paling menyedihkan,kita sedang berhadapan dengan sebuah parti yang  tidak mempunyai nilai patriotik  yang bersama dalam politik Malaysia dan telah menerima dan dari sebuah negara yang kejam dfan telah melakukan  kekejam tersebut terhadap Melayu Islam  dalam kepelbagaian cara mahu pun tekanan minda dan kenyataan dan juga isu..

Persoalan jelas ialah DAP mengancam Melayu atau Islam. DAP tidak langsung menghormati hak asasi dan kebebasan agama, bahasa, sebagaimana yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.

DAP juga anti-Melayu atau anti-Islam, DAP hanya bijak dalam-rasuah dan salah guna kuasa setelah mereka mendapat sedikit kuasa di Pulau Pinang. Li8hatlah dengan mata kepala kita sendiri.

Pulau Pinang menjadi contoh terbaik membuktikan bahawa kekejaman DAP terhadap bangsa Melayu dan tidak  berintegriti serta tidak mampu mengangkat keadilan di setiap lapisan masyarakat. Sejak menggantikan BN, Lim Guan Eng sebagai Ketua Menteri telah memastikan umat Islam tidak mendapat layanan dan pembelaan sewajarnya.

Ini dapat dilihat melalui pelbagai usaha termasuk merobohkan mana mana perkampungan Melayu dan memberikan tekanan  atas pemilikan rumah untuk rakyat dengan harga yang tinggi, berbanding pemerintahan UMNO BN yang memp[eruntukkan sebahagian besar  untuk menjaga rakyat. Dalam  melaksanakan tender pula kebanyakannya tender adalah tertutup walaupun sudah tamat tarikh.

Jadi, persoalan yang harus kita jawab sekarang, siapa sebenarnya yang ancam siapa? JAWAPANNYA. ITU LAH DAP YANG BERFAHAMAN SOSIALIS. DAN PENERIMA DANA ISRAEL SEBANYAK RM1.2 BILLION

Advertisements
Image | This entry was posted in Penerimaan Dana RM1.2Billion  DAP and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s