Isu Terima Sumbangan RM1.2 Billion Dari Israel- DAP Mesti Percepatkan Tindakan Saman


Oleh rmf

DAP Israel

DAP berhak menyaman sesiapa sahaja berhubung dakwaan parti itu ditawarkan sebanyak RM1.2 bilion daripada Israel sekiranya memenangi Pilihan Raya Umum-13 dan membenarkan pangkalan tentera Israel di negara ini.-FMT

Tepat dan benar , DAP berhak menyaman sesiapa sahaja yang telah menimbulkan isu kaitan DAP telah menerima sumbangan daripada Israel. Tidakan saman ini sekali gus  menafikan segala tohmahan yang dilakukan.

Tetapi sehingga kini DAP  melalui kepimpinan mereka hanya mampu memanipulasikan sahaja isu ini.  Hanya  kenyataan  akan melakukan tindakan perundangan. Dap terus menerus menuding jari  terhadap pihak lain  dalam  menutup tohmahan yang telah dibuat.

Susulan kenyataan yang dibuat oleh Penasihat DAP Lim Kit Siang bahawa akan membawa pihak terbabit ke mahkamah adalah satu keputusan dan tindakan yang bijak jika dilakukannya. DAP ada hak untuk saman sesiapa sahaja untuk menafikan segalanya.

Selanjutnya 

Advertisements
Image | This entry was posted in Isu Terima Sumbangan RM1.2 Billion Dari Israel- DAP Mesti Percepatkan Tindakan Saman and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s