Kenapa Kekejaman dan Kezaliman DAP Terhadap Bangsa Lain Di Sembunyikan Oleh AMANAH?


Oleh rmf

dap

Saya yakin kenyataan itu sebagai reaksi berikutan hambatan UMNO yang 50 tahun mengheret rakyat khususnya masyarakat Melayu ke arah politik sempit perkauman.-Sheikh Omar Ali Penolong Setiausaha Publisiti DAP Johor – Roketkini

Rata-rata dalam semua kenyataan yang dikeluarkan oleh kepimpinan DAP dalam semua jawatan memainkan isu yang mengatakan UMNO adalah sebuah parti yang berfahaman perkauman dan mengamalkan politik yang sempit.

Kenyataan yang dikeluarkan oleh kebanyakan kepimpinan DAP ini semuanya bersifat propaganda yang mana untuk menutup isu yang sebenarnya diamalkan oleh parti tersebut. Politik perkauman dalam istilah sebenarnya ialah mendominasikan satu satu kaum dalam apa juga bidang  termasuk politik.

Dalam hal ini UMNO dengan gabungannya iaitu barisan Nasional adalah sebuah parti yang  dianggotai kepelbagaian kaum didalamnya. Adakah ini perkauman  jika dibandingkan dengan DAP yang mana menubuhkan pakatan harapan akan tetapi masih menjalankan  prinsip kepartian dengan cara  berlandaskan hal masing masing.

Jika dikatakan DAP bukan sebuah parti yang perkauman , kita boleh melihat bagaimana pembohongan dan penipuan berlaku dalam dalam CEC yang mana  melihat individu yang kalah boleh menolak kemenangan jika ianya dimenangi oleh kaum lain.

Artkel saya  seterusnya..

Advertisements
Image | This entry was posted in Kenapa Kekejaman dan Kezaliman DAP Terhadap Bangsa Lain Di Sembunyikan Oleh AMANAH? and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s