Pendedahan Hubungan DAP dan Israel Oleh Mohamed Razali – DAP Mesti Buat Penjelasan Terperinci


Oleh rmf

kit siang Israel

RATA-RATA dimedia sosial telah memperkatakan isu  perjanjian DAP yang mana dikatakan akan memberikan satu tempat di Port Dickson untuk dijadikan pengkalan tentera Israel yang mana jika sekiranya DAP menguasai Putrajaya.

Dalam respon yang diberikan oleh DAP berikutan hal ini, DAP juga dikatakan akan mengambil tindakan saman ke atas mana mana pemimpin politik yang dikatakan memfitnah DAP dalam isu tersebut. Tindakan undang undang akan diambil untuk menutup kebenaran atau sebaliknya.

Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang tanpa menyebut nama mana-mana individu, berkata individu berkenaan perlu membayar harga mahal atas dakwaan tidak berasas itu di mahkamah kelak.

Persoalannya d isini , apakah Pakatan selama ini tidak pernah melakukan fitnah terhadap mana-mana pemimpin  dalam isu Israel  malah seingat saya  berbagai isu yang berkaitan dengan Israel dikatkan dengan  sebuah parti yang bernama UMNO.

Bermula dengan fitnah APCO, Fitnah jualan minyak sawit, dan banyak lagi fitnah yang dilemparkan terhadap satu pihak yang lain, Bukan kah ini satu tidakan yang tidak manusabah yang mana kita juga melihat bahawa negara ini tidak mempunyai hubungan ideology dan  diplomatic dengan negara tersebut.

Sebaik semua pemimpin politik termasuk Pakatan mesti mengambil iktibar betapa mereka tidak boleh mengitar semula pembohongan, kemudian melepaskan diri dari dakwaan paling tidak munasabah itu yang dilemparkan terhadap kerajaan dan juga UMNO.

Walaupun apa juga tindakan undang-undang oleh Pakatan atau DAP melalui isu yang hebat dikatakan dimedia mengenai hubungannya dengan Israel dan perjanjian mereka sama ada benar atau tidak , secara tidak langsung ianya memerlukan penjelasan dari DAP mengenai isu ini.

DAP mesti menjelaskan hubungan mereka dengan Israel, berhubung dakwaan bekas pegawai khas Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng bahawa parti itu mendapat latihan daripada pakar perisikan rejim Zionis itu.

Artikel saya selanjutnya

Advertisements
Image | This entry was posted in Pendedahan Hubungan DAP dan Israel Oleh Mohamed Razali – DAP Mesti Buat Penjelasan Terperinci and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s