Sebelum Mengkritik Dato Seri Najib, Lim Kit Siang Harus Mengkaji konsep Kecekapan, Akauntabiliti dan Ketelusan (CAT) Dahulu


Oleh rmf

Najib Lim Kit Siang

Malaysia tidak memerlukan Perdana Menteri yang mengamal sikap ultra terhadap mana-mana kaum di negara ini, kata Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang.

Betapa bijaknya Lim Kit Siang melabelkan  pemimpin UMNO dengan pelbagai gelaran, Namun disebalik gelaran yang tidak menyenangkan itu semuanya telah dilakukan oleh Lim Kit Siang sendiri.

Sedar atau tidak bahawa DAP  telah melakukannya terlebih dahulu, jika DAP mengamalkan ultra rakyat Malaysia  tidak mungkin akan berlaku penindasan  terhadap kaum lain sebagaimana yang telah berlaku didalam negeri pakatan.

Begitu juga kami ingin mempersoalkan  mengapa DAP harus melebihi kaum chauvanis dari kaum kaum yang tinggal dalam satu negeri yang sama seperti Pulau Pinang. Bukankah ini juga dinamakan ultra atau  rasisnya DAP terhadap satu satu kaum yang lain.

Mungkin disini juga DAP menunjukkan bahawa  mereka tidak menyokong konsep 1 Malaysia dan boleh melakukan tindakan penindasan terhadap kaum yang lain. Dalam beliau mempertikaikan tindakan Perdana Menteri  yang mengatakan bahawa beliau adalah ultra Melayu seharusnya Lim Kit Siang mencerminkan tindakannya sejak tahun 1969 lagi.

Seterusnya

Advertisements
Image | This entry was posted in Akauntabiliti dan Ketelusan (CAT) Dahulu and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s