Fakta Tentang McDonald’s – Tahukah Anda ?


Oleh rmf

5

Tahukah anda bahawa McDonald’s adalah sabuah syarikat francais yang terbesar di Malaysia mempunyai satu status perniagaan yang  cukup meyakinkan  dalam bidang  perniagaan makanan cepat hidang dan dipercayai mutu penyediaan makanan yang mengikut standard yang ditetapkan.

Bukan itu sahaja, McDonald’s juga adalah diantara syarikat francais yang telah mendapat kelulusan halal dari pihak JAKIM, dimana setiap proses penyediaan bahan mentah dipantau secara teliti untuk memastikan kualiti, kebersihan serta bahan bahan yang digunakan  tidak melanggar hukum syarak.

Satu kajian Input Pekerja HR Asia dan Kajian Komitmen Pekerja telah mendapati bahawa McDonald’s Malaysia adalah sebuah syarikat tempat bekerja paling baik.

Secara tidak langsung ini merupakan pengiktirafan dan penghormatan yang telah diberikan kepada McDonald’s kerana kajian tersebut telah menunjukkan bahawa McDonald’s adalah sememangnya memenuhi citarasa pelanggan dan tumpuan.

Komitmen mereka kepada jenama ini adalah penting dalam memberikan pengalaman keseluruhan kepada pelanggan serta sekali gus telah meyakinkan bahawa jenama McDonald’s adalah satu produk yang diyakini dan dipercayai oleh semua golongan.

Sebagai satu syarikat yang komited dalam pembangunan insan, McDonald’s Malaysia melabur lebih 370,000 jam setahun bagi latihan pekerja setiap tahun.

Lebih 12,000 rakyat Malaysia bekerja di 245 restoran McDonald’s di negara ini, melayan lebih 13 juta pelanggan setiap bulan.

1

2

3 4

Advertisements
Image | This entry was posted in McDonald’s – Tahukah Anda ? and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Fakta Tentang McDonald’s – Tahukah Anda ?

  1. Pingback: Fakta Menolak Tohmahan McDonald’s Malaysia Menyumbang Kepada Israel. | Dwan Junid RMF ( RMF7)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s