Sebuah Kerajaan Kuku Besi DAP-Penindasan Tetap Dilakukan Kepada Rakyat


Oleh rmf

“Ke mana kami hendak pergi kalau satu-satunya punca rezeki selama ini hilang dan janganlah menuang pasir ke dalam periuk nasi kami?

Itu lah diantara luahan yang telah dilontarkan oleh nelaya nelayan yang ditindas oleh kepimpinan DAP dalam usaha mereka mempertahankan pantai yang bakal  dijadikan pusat pembangunan krooni krooni DAP.

Rata rata yang ditindas itu adalah orang Melayu dan beberapa orang nelayan dari berbangsa cina. Apakah yang mereka mampu lakukan hanya menyuarakan ketidak puasaan hati mereka terhadap pemerintahan DAP.

800 orang nelayan yang berada disekitar Bayan Lepas yang mana rata rata mencari  rezeki  hanya  dengan menangkap ikan kini telah terancam oleh pemerintah yang mendakwa mengamalkan ketelusan. Penindasan yang dilakukan ini sekali gus telah menutup periuk nasi nelayan di Bayan Lepas.

Kerajaan DAP negeri membangunkan projek tebus guna tanah laut membabitkan kawasan pantai dari Permatang Damar Laut sehingga ke Teluk Bahang di sini dengan menggunakan kuasa dictator komunisme yang tidak langsung memikirkan nasib rakyat bawahan.

Pergelutan mencari kekayaan dan memperjudikan nasib marhaen  tidak ada dalam kamus perjuangan DAP. Bagi mereka kemewahan dan peluang yang ada seharusnya  diambil. Nasib rakyat adalah  diletakkan  kebarisan terakhir sekali.

Para nelayan yang tertindas hanya mampu melakukan bantahan terhadap tindakan yang diambil DAP  untuk membangunkan projek yang bernilai  berbillion ringgit. Jeti Nelayan Sungai Batu m,enjadi saksi dimana  para nelayan mengadakan bantahan aman untuk mendesak kerja-kerja tambak laut di kawasan mereka dihentikan.

Seterusnya apa juga tindakan termasuk tanda tangan yang dikumpulkan bagi tujuan bantahan, Jika ianya dinamakan kerajaan komunis DAP, ianya tidak akan dilayan sama sekali, tambahan pula rata rata dikalangan nelayan itu adalah orang Melayu.

Kekejama  DAP  dapat dilihat dengan tiada sebarang pemberitahuan atau perbincangan diadakan oleh mana-mana pihak termasuk kerajaan negeri sendiri berhubung projek tebus guna tanah melibatkan kawasan-kawasan pantai terbabit bersama pihaknya setakat ini, menurut Pengerusi Persatuan Nelayan Pulau Pinang Selatan, Arshad Omar

Projek-projek yang dibuat oleh DAP pada kebanyakannya hanya untuk menguntungkan pihak pihak kroninya sahaja dan tidak pernah memberikan keadilan dan manfaat kepada rakyat  malah  menambak laut berkenaan hanya akan menggugat lubuk rezeki para nelayan pinggir pantai .

Bayangkan jika DAP berkuasa keatas negara ini , sudah pastinya  banyak kerosakan dan penindasan yang mereka lakukan. Negara China  telah menolaj bangsa ini adalah keran sikap  merosak dalam segala  sudut kehidupan. Dinegara China mereka ini dikenali sebagai satu bansa perosak, pengotor, penipu dan penindas.

Jadi tidak hairan lah apa yang berlaku sekarang di Pualau  Pinang sudah cukup untuk membuktikan segalanya. Mereka akan sanggup berhabisan termasuk wang jika sesuatu perkara  tersebut akan memberikan keuntungan.,

Waau apa juga alasan yang diberikan kepada kerajaan penindas  DAP ini,  mereka  tidak akan mempedulikan apakah kesusahan pada  orang lain. Bagi mereka ialah keuntungan sematan mata dan bukan kehidupan orang lain.

Sebagaimana yang kita ketahui bahawa kawasan laut di sekitar Bayan Lepas sehingga ke Balik Pulau merupakan lubuk pelbagai jenis ikan dan udang yang menjadi sumber pendapatan para nelayan pantai sepertinya.

Sememangnya kerja-kerja penambakan laut ini  sememangnya akan menjejaskan pendapatan para nelayan kawasan itu malah ianya sekali gus akan menutup periuk nasi  nelayan selamanya. Bukan itu saha malahan penenpatan para nelayan juga bakal dirobohkan sebagaimana yang berlaku di kampung kampung yang telah dirampas sebelum ini.

dAP secara terangan telah membunuh kelangsungan kehidupan para nelayan pantai dengan projek penambakan laut. Dalam hal ini  sudah tentu pampasan akan ditawarkan sebagai syarat perpindahan,  Sebagaimana biasa DAP akan memperuntukan sejumlah kecil wang  sebagai pampasan  yang selama ini menjadi amalan kerajaan negeri, dan di ibaratkan merasuah rakyat sedangkan projek tambak laut ini tidak sedikit pun menguntungkan kami para nelayan.

Tanpa notis dan pemberitahuan para nelayan mengetahu projek penambakan laut ini melalui laporan-laporan berita disiarkan berhubung kerja-kerja tambak laut di kawasan terlibat setelah dibangkitkan dalam persidangan Dewan Undangan Negeri (Dun) baru-baru ini.

Tiada perbincangan yang dianjurkan untuk persetujuan. Jelas cara ini adalah amat kejam dan  kuku besi yang sememangnya menjadi amalan pemerintahan DAP sejak memerintah Pulau Pinang.

DAP terus mengaut keuntungan melalui penderitaan rakyatnya, menghisap darah rakyatnya dengan cara yang paling kejam yang tidak pernah dilakukan oleh kerajaan Barisan Nasional sebelum ini.

Justeru itu, haruslah rakyat ingat dan menjadikan ianya iktibar agar kesilapan menukar atau mengubah pemerintah bukan seperti menukar  baju dibadan. Kesannya sekarang ditanggung oleh  rakyat  yang tiada nokhtahnya.

Advertisements
Image | This entry was posted in Sebuah Kerajaan Kuku Besi DAP-Penindasan Tetap Dilakukan Kepada Rakyat and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s