Siri Akhir – Selepas PRU 14 Melayu Merdeka Tetapi DiJajah


Oleh rmf

ORANG UMNO WAJIB BACA- JIKA SAYANGKAN MELAYU DAN UMNO

Justeru itu artikel YANG KEDUA hanya  membayangkan jika ianya benar berlaku MENGIKUT PERGERAKAN POLITIK YANG BERLAKU SEKARANG., maka air mata darah yang keluar sekali pun tidak kan berguna lagi. Menyerahkan kuasa politik kepada  parti yang berfahaman  sosialis adalah satu tindakan untuk Melayu dijajah selamanya.

SIRI 2.

Jika keadaan ini berterusan dan tindakan tidak diambil secara tegas oleh kerajaan, akn berlaku satu rusuhan yang besar . Rusuhan kumpulan orang muda dikalangan kaum masing masing akan menunjukkan kekuatan masing masing dijalanan dengan membela atau menjadi hero bagi kaum masing masing.

Bibit bibit ini akan bermula dengan pertikaian perkara yang remeh diantara  anak muda dikampung- kampung dengan berlainan bangsa, kadang kadang perkara yang melibatkan pertengkaran kecil sehingga  menyebabkan pergaduhan.

Ini akan berlaku setelah sentiment perkauman duterapkan secara senyap di merata tempat atau lebih dikenali sebagi “under ground” strategi untuk memastikan negara  dalam keadaan yang tidak stabil oleh pihak tertentu. Negara Telok telah mengalaminya sehingga hancur disebabkan sentiment ini.

Oleh itu pada masa rusuhan berakhir, semua parti politik bukan Melayu akan meninggalkan Barisan Nasional dan berjanji setia mereka dengan DAP.Pada masa ini, Anwar Ibrahim, PAS dan seluruh orang Melayu dalam PKR hari ini tidak lagi diperlukan oleh DAP.

Pas akan dipecat sepenuhnya dari Pakatan dan rampasan kusa jawatan akan berlaku. Disini kita akan melihat bagaimana DAP menggunakan sepenuhnya kuasa untuk mengawal orang Melayu yang berada didalam tangan mereka.

DAP berani lakukan apa sahaja setelah ISA dimansuhkan, ini lah tujuan desakan mereka untuk memansuhkan ISA dan akta Hasutan. Sekarang Melayu boleh melihat  bagaimana liciknya strategi DAP untuk mengawal sepenuhnya sistem politik dalam negara ini dengan menggunakan Melayu

Selepa memenangi pilihan raya umum ke-14. PAS akan dituduh sebagai pembangkang pelampau, berbahaya kepada DAP dan dituduh bawah undang-undang yang sebenarnya sama dengan ISA. Anwar Ibrahim akhirnya  akan dipenjara semula  dengan kesalahan homoseksual (1997 – 2013).

Semua keterangan mengenai Anwar yang selama ini dirahsiakan oleh saorang peguam DAP akan. DAP kini mempunyai alasan untuk tidak mencalonkan beliau sebagai Perdana Menteri walaupun pembangkang memenangi Pilihan Raya Umum ke-14.

Seperti yang diramalkan, UMNO akan ditinggalkan oleh sebahagian dari penyokong dan menolak kepimpinan sedia ada dan terus menyalahkan kerajaan dalam kepelbagaian isu yang tidak ditangani dengan betul.

Orang Melayu inilah yang akan memberikan kemenangan kepada DAP dalam isu yang dibangkitkan oleh DAP berkaitan Entiti ekonomi kepunyaan orang Melayu yang mana DAP melalui pakar propaganda mereka melakukan fitnah.

Orang UMNO yang kurang pengetahuan diperingkat akar umbi terus melakukan tindakan menentang kerajaan melalui isu dibangkitkan. Kegagalan pemimpin UMNO untuk turun  bersama dan menyanggah isu fitnah pembangkang adalah punca keluarnya orang UMNO dari UMNO.

Undi protes akan dilakukan kepad BN pada PRU dan meyebabkan BN akan hilang kuasa 2/3  majoriti di Parlimen dan kerusi akan dikuasai oleh DAP. Pada masa ini tiada apa yang mahu dikesalkan lagi. Buruk baiknya sudah diberikan kepada orang lain.

Pada masa ini pemimpin UMNO yang telah kaya akan meninggalkan negara ini bersama keluarga dan meninggalkan rakyat menanggung  penjajahan yang mereka ciptakan. Hanya beberapa pemimpin terus berada di dalam negara bersama rakyat.

Jika berlaku kesilapan  dan kita tidak terus memperbaikinya , maka selepas PRU ke-14 nanti,Agenda asing akan menjadi pengawal kepada negara kita, semuanya disebabkan orang Melayu hanya menunjuk pandai pada  bangsa mereka dan  berani pada telunjuk melayu sahaja. Akhirnya negara  tergadai akibat kebodohan  sendiri.

Oleh kerana kebodohan kita sendiri, kita akan mempunyai Perdana Menteri pertama bukan Melayu yang pertama di Malaysia. Masihkah kita ingat bagaimana DAP cuba meletakkan cadangan  Timbalan Perdana Menteri kedua dari kaum yang lain di Malaysia.

DAP juga pernah menyuarakan satu sistem kesamarataan yang berkonsepkan Malaysian Malaysia yang mana penghapusan hak hak keistimewaaan orang Melayu , Sistem  Beraja, Sistem keserlamatan , Penjawat Awam. Tiada  agama  yang dianggap rasmi selain kristian. Pernah juga kita membaca mengenai  menobatkan bahasa Mandarin dan Inggeris sebagai bvahasa perantaraan.

Sekularisme dan pemisahan agama daripada tadbir urus akan dimulakan dengan Majoriti 2/3 untuk meminda Artikel 3 (1) Perlembagaan mengenai Islam sebagai agama rasmi dan kerana sekularisme mana-mana, anak-anak kita akan terdorong untuk tuntutan duniawi.

Semua tuntutan ini telah pernah dibuat sebebelum ini. Diantaranya ialah tuntutan IFC 17 perkara yang mana pada kebanyakannya menjurus tuntutan terhadap Melayu Islam. Mudah saya katakana  tuntutan untuk kesamarataan beragama.

Kebanyakan orang menganggap bahawa jika negara ini diperintah oleh DAP, maka kita akan menjadi Singapura yang akan datang . Sesetengah orang mungkin bernafas dengan mudah membayangkan bahawa kerana perkara yang tidak begitu buruk di Singapura.

Walaupun diperintah oleh Cina, kita masih mendengar orang Melayu Singapura memuji kerajaan mereka. Beberapa Melayu Singapura yang tidak pernah  bersyukur akan  tinggalkan Bahasa Melayu secara terbuka dan  sanggup mengatakan bahawa Kerajaan Singapura adalah lebih baik daripada Kerajaan Malaysia .

Jika ini berlaku, DAP bakal memerintah Malaysia, maka kita anggap bahawa ajuga kepunyaan Melayu lupus sama sekali dan tidak ada ruang dan peluang untuk kita  berada dalam suasana sebelumnya.  Sekarang kita sedar dan telah melihat bagaimana  satu sistem pentadbiran yang dilakukan di Pulau Pinang dan juga Selangor.

Penindasan terhadap Melayu akan berluasa dan pengusiran dari kampung kampung tradisional akan berlaku. Dimasa ini orang Melayu akan menyimpan kekesalan mereka secara senyap dan akan patuh dan tunduk  dengan DAP.

Mengikut sejarah, perkampungan tradisional Melayu di Singapura dibangunkan dengan sistem perumahan  taman dan memecahkan kedudukan majoriti  Melayu dan menambah majoriti kaum DAP. Penetapan   peratus kecil Melayu pada satu satu tempat dan secara tidak langsungnya memupuskan kuasa majoriti yang sebelumnya.

Dasar ini sekarang telah dibuat di Pulau Pinang atas nama pembangunan.  Dasar percukaian yang tinggi akan dilaksanakan dan menggunakan satu sistem yang diamalkan di Singapura sekarang.

Jika wang dalam perbendaharaan yang banyak maka semua pihak boleh gembira. Jadi dalam kes Singapura di mana orang Melayu hanya 13.9% daripada keseluruhan penduduk, kerajaan tidak mempunyai lebih daripada wang yang cukup untuk menghabiskan pada keutamaan Cina sebelum menghabiskan lebihan kepada orang Melayu dan lain-lain bukan Cina.

Orang Melayu di sana tidak tahu mereka hanya menikmati lebihan. Memandangkan hakikat bahawa Singapura adalah lebih kecil, lebih mudah untuk memantau dan lebih kos efektif untuk mentadbir, oleh itu walaupun Kerajaan Singapura hanya menghabiskan 10% ke atas orang Melayu mereka masih gembira dengan  sumbangan tersebut.

Keadaan ini akan menjadi sama sekali berbeza jika DAP memerintah Malaysia. Tidak kira berapa banyak wang yang kita ada dalam perbendaharaan, sebahagian besar perlu dibelanjakan untuk mengutamakan Bukan Melayu  yang telah terdiri daripada 49.6% daripada penduduk (mungkin lebih) dan mengambil kira bahawa Malaysia adalah besar dengan 13 negeri dan 3 Wilayah Persekutuan untuk membiayai bil-bil, maka seseorang dapat membayangkan bahawa tidak akan ada banyak meninggalkan lebihan akan dibelanjakan untuk Melayu dan ke atas Institusi Islam.

Apabila kerajaan yang memerintah adalah terdiri daripada orang-orang dari etnik majoriti maka senario yang paling dekat ialah Malaysia hari ini.Tetapi apabila kerajaan yang memerintah adalah terdiri daripada orang-orang dari etnik minoriti, maka contoh moden yang paling dekat harus kita lihat ialah  Afrika Selatan semasa zaman aparteid atau Ethiopia apabila diperintah oleh etnik minoriti Tigrayan.

Contoh lain adalah seperti apabila China diperintah oleh minoriti etnik Manchu dan Balkan telah diperintah oleh etnik minoriti Serbia. Sermua ini mengingatkan kita jangan sesekali mencuba kepada sesuatu perkara yang tidak mungkin kita kecapi lagi atas nama perubahan.

Sebenarnya anda boleh menyelidik diri kepada apa yang telah berlaku apabila sesebuah negara diperintah oleh minoriti etnik. Saya boleh memberi jaminan kebanyakan ia tidak memerintah  dengan baik majoriti etnik. Malahan penindasan dan rampasan akan berlaku untuk mengukuhkan  minoriti yang memerintah.

Saya tidak cuba untuk menjadi perkauman atau berat sebelah sini. Tetapi itulah yang telah dilakarkan oleh sejarah dimana-mana negara yang diperintah oleh minoriti etnik. Dan tidak ada penjelasan yang munasabah kepadanya.

Ia adalah kecenderungan manusia hanya tulen untuk memberontak terhadap orang-orang dia melihat bertanggungjawab untuk mengambil alih hak-haknya. Tiada gunanya berhujah mengenainya. Itu hanya bagaimana orang berfikir apabila mereka menguasai jumlah tetapi tidak tadbir urus.

Keadaan yang sama berlaku dimana sistem tadbir urus yang lompang berlaku sekarang, Kepincangan dalam tadbir urus hak hak kepentingan rakyat dilupakan dan  penindasan terhadap percukaian berlaku sebagai alternative kepada  sumber pendapatan, Semua ini amat jelas  berlaku. Tetapi pernah atau tidak rakyat berani  menyuarakannya. Pemerintah hanya mendiamkan diri dan membisu tanpa tindakan.

Jadi bagi orang Melayu yang menjaga memainkan isu Ketuanan Melayu, sila ingat bahawa apa yang dikenali sebagai Ketuanan Melayu kekal hanya wujud selagi menteri kabinet kita kebanyakannya Melayu dan Perdana Menteri kita juga adalah Melayu.

Sebaik sahaja itu tidak lagi wujud, maka Ketuanan Melayu kita juga akan hilang. Dan bagi yang bukan Melayu yang mungkin membaca artikel iniu, mereka  hanya tahu bahawa Malaysia akan diambil alih oleh DAP dan akan mengolah sebagaimana Singapura membuat olahan  terhadap Melayu.. Satu perbezaan dalam populasi akan mewujudkan keputusan politik yang berbeza. Malaysia diperintah oleh etnik minoriti tidak akan aman seperti dan lebih baik daripada apabila ia diperintah oleh UMNO.

Keharmonian pelbagai kaum yang dinikmati oleh orang-orang tua kita tidak akan wujud jika DAP memerintah negara ini. Ia tidak mungkin melainkan DAP sanggup menghabiskan wang pembayar cukai ke arah Melayu sebanyak apa yang UMNO telah membelanjakan ATAU  jika majoriti orang Melayu tiba-tiba suka melakukan perniagaan dan makmur dari segi ekonomi sebagai menjana kekuatan ekonomi Melayu seperti bagi Perniagaan Masyarakat Cina hari ini.

Justeru itu artikel ini hanya  sekadar membayangkan jika ianya benar berlaku, maka air mata darah yang keluar sekali pun tidak kan berguna lagi. Menyerahkan kuasa politik kepada  parti yang berfahaman  sosialis adalah satu tindakan untuk Melayu dijajah selamanya.

Jika sekarang Melayu dan UMNO masih tidak berubah maka terima lah apa jangkaan ini berlaku, walaupun kebijaksanaan anda sebagai pemimpin diatas tetapiu anda tidak akan dapat menduga  apa akan berlaku dan kehancuran Melayu UMNO akan berlaku.

TAMAT – Bertarikh 1 september 2012- di  pos artikel 24 November 2015

Advertisements
Image | This entry was posted in Siri Akhir – Selepas PRU 14 Melayu Merdeka Tetapi DiJajah and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s