Cubaan Fitnah Datuk Ehsanuddin Ahli Parlimen Kota Tinggi- Malaysiakini GAGAL


Oleh rmf

Datuk Noor Ehsanuddin bin Haji Mohd Harun Narrashid

Sekarang pembangkang melalui portal yang ditaja oleh yahudi iaitu Malaysiakini  kini telah melakukan satu lagi persepsi dimana  mengeluarkan satu kenyataan yang bersifar fitnah terhadap saorang Ahli Parlimen yang mempunyai jawatan dalam FELDA.

Tindakan Malaysiakini tersebut secara langsung telah memperlihatkan bagaimana terdesaknya pembangkang dalam mencari isu untuk mengelirukan rakyat. Malaysiakini sebagai lidah pembangkang sehingga kini masih belum diambil tindakan oleh  mana mana individu dan kerajaan dalam kesalahan mengeluarkan  berita  yang bersifat fitnah.

Satu maklumat yang telah dilekuarkan oleh AMK johor dengan mengatakan bahawa Ahli Parlimen Kota Tinggi telah ditahan untuk membantu siasatan, tetapi tidak mengaitkan dengan kesalahan yang dilakukan.

Apabila disebut Ahli Parlimen Kota Tinggi secara tidak langsung ianya telah memberikan gambaran bahawa Ahli Parlimen tersebut adalah Datuk Ehsanuddin yang mana memegang jawatan didalam GLC FELDA.

Tuduhan dan fitnah penahanan Datuk Ehsanuddin  oleh SPRM  telah dinafikan oleh Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Seri Mohd Shukri Abdull.  Dengan  penafian ini secara jelas dan terang bahawa  pihak pembangkang dan portal Malaysia kini sentiasa cuba melakukan apa sahaja demi  mendapt sokongan pengundi  yang cetek politik.

Tindakan penafian oleh Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM tersebut sekali gus telah membersihkan nama Ahli Parlimen  Kota Tinggi dan juga FELDA. Malaysiakini pada masa yang sama telah memadamkan artikel yang bersifat fitnah dan pembohongan dipaparan portal tajaan yahudi ini.

Dalam satu kenyataan yang telah dikeluarkan oleh Datuk Ehsan menjawab “Saya tidak pernah dipanggil sehingga hari ini. Tanyalah orang yang melaporkan dan tanyalah SPRM”

“Saya tak buat salah apa-apapun, jadi apa nak dibimbangkan. Malah saya sedia berikan kerjasama jika diminta”

Berita didalam Malaysiakini yang telah dipadamkan

Sebagai makluman bersama , FELDA dan FGV telah menandatangani ikrar integriti korporat dengan SPRM sejak 2012 lagi sebagai satu langkah untuk memastikan FELDA sentiasa berada dalam  landasan yang terbaik dan bersih. Ini bertujuan untuk memastikan syarikat-syarikat berkaitan kerajaan atau syarikat milik kerajaab agar akur kepada undang-undang berkaitan isu perolehan dan aktiviti yang berkaitan dengan hasil.

Sebelum ini FELDA dan FGV  telah menjadi sasaran  kritikan yang cukup hebat dari pembangkang dengan melakukan  terlalu banyak fitnah untuk menjatuhkan prestasi serta kredibiliti  pengurusan dengan fitnah yang dibawa oleh pemimpin pembangkang.

Justeru itu , apa juga kenyataan dan juga berita yang disampaikan oleh  pihak pembangkang mengenai kerajaan dan juga FELDA adalah bersifat kepentingan politik dan  mahu menguasai  asset yang amat berharga dalam GLC.

Advertisements
Image | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s