Bila USA Gagal Menjajah Secara Demokrasi Konspirasi DiGunakan


Oleh rmf

Bila anda berpolitik, seharusnya anda tahu dimanakah politik anda yang sebenarnya, Sesiapa yang mengkaji ideologi dan konspirasi barat terhadap negara Islam dan bagaimana ianya menjalankan agenda dan tujahan terhadap sesabuah negara  pastinya akan tahu apakah tujuan sesuatu keganjilan kejadian berlaku dari kebiasaannya. Terutama apa yang dilakukan oleh Pakatan Pembangkang.

Telah banyak artikel yang saya paparkan tentang kospirasi asing dan agenda mereta  diseluruh dunia, dan rancangan mereka  untuk “membeli” sesabuah negara yang mana mereka milihat kepentingan  kepentingan yang besar untuk mereka meneruskan kuasa kuasa manopoli terhadap ekonomi.

Perancangan jahat mereka ini selalunya dengan menggunakan warganegara negara   sasaran mereka untuk mencapai hajat yang mereka inginkan.

Malaysia sebuah negara yang kaya dengan sumber alam dan sejak dari dulu lagi negara ini menjadi perhatian kuasa besar dunia mencari bahan mentah di sini.

Keduanya ,perkara yang dicemburui negara luar ialah kepelbagaian bangsa, bahasa, budaya dan agama yang boleh hidup secara aman dan harmoni di sini.

Manusia tidak pernah terlepas daripada perasaan cemburu dan iri hati, tak kisahlah sama ada dia lelaki ataupun perempuan, orang Melayu ataupun kaum lain, kulit cokelat ataupun kulit putih. Itu perkara normal

Malaysia juga terletak diantara laluan utama  iaitu Selat Melaka  yang menghubungkan ke Laut China Selatan, Laluan ini penting bagi kuasa barat untuk menyekat penguasaan ekonomi yang diterajui oleh negara China.

Sasaran Malaysia  oleh kuasa barat adalah merupakan misi Asia  Tenggara yang amat penting. Dengan menguasai Malaysia mereka akan dapat meyekat penguasaan China dalam perkembangan ekonomi di Asia tenggara.

Bagaimanakah mereka akan melakukan, Jika kita lihat sejarah silam dan sejarah sejarah barat melakukan konspirasi  terhadap negara teluk untuk menguasai sumber minyak. Rata rata kesemua negara teluk masa kini talah pun  tersungkur dan barat telah dapat menguasainya dengan sepenuhnya-

Mereka menggunakan  warganegara didalam negara yang menjadi sasaran untuk melumpuhkan kerajaan sedia ada. Bergitulah halnya terjadi di Malaysia.

Mungkin anda akan mula berfikir, kenapa setiap negara yang bakal ditumbangkan akan berlaku perkara yang sama diseluruh dunia.

Agenda perancangan  tetap sama. Tapi fokus utamanya di sini ialah mengambil alih pemerintahan negara dengan cara demokrasi kononnya padahal rakyat bakal ditipu hidup² Anwar tanpa sedar. Agenda yang dibawa Anwar Ibrahim jauh lebih besar berbanding yang kita lihat hari ini.

USA dengan kepelbagaian cara akan terus berusaha mendapatkan Malaysia sebagai salah satu negara proksi yang akan memenangkan  mereka dalam meyekat ekonomi dirantau Asia Tenggara.

Salah satu cara yang dimaksudkan untuk mencapai matlamat tersebut ialah dengan menggunakan proksi. Proksi yang dimaksudkan itu adalah warganegara yang dilihat sebagai potensi untuk memperganruhi generasi muda untuk menumbangkan kerajaan dan seterusnya campurtangan akan berlaku.

Di Malaysia sejak tahun 2000 lagi USA telah membentuk saoarang warganegara yang direkruitkan selama 3 tahun untuk menjalankan misi misi yang tersembunyi dengan menobatkan bahawa demokrasi ala barat adalah yang terbaik untuk negara islam seperti Malaysia. Penyertaan nya didalam Foundation For Future (FFF) dan International Crisi Group (ICG) sudah cukup untuk memaparkan siapakah Individu ini yang sebenarnya.

Amerika adalah satu kuasa besar yang mana ingin menjadi polis dunia didalam agenda NWO atu New World Order yang telah lama dilancarkan dulu. Mereka mahu menguasai dunia dengan agenda kesamarataan dan demokrasi ala  barat untuk diterapkan kepada negara negara yang populasinya  orang islam.

Amerika memang mahu PAKATAN RAKYAT PIMPINAN ANUAR IBRAHIM MENANG PRU 13. Ini akan memudahkan Amerika me”merah”kan Malaysia seperti yang dimaksudkan sebagai sebuah negara yang mesti ditumbangkan agar proksi mereka berkuasa.

China sudah pun dan sedang berusaha untuk ‘bypass’ (elak ) lauan Selat Melaka dengan  membina lebuh2 raya  terus dari wilayah China di Xinjiang dan Yunnan ke PAKISTAN dan MYANMAR.

China telah membina pelabuhan Gwadar di Pakistan dan Yangon di Myanmar. Bermakna semua bahan mentah China akan diangkut dari  Pakistan dan Myanmar tanpa melalui Malaysia, Selat Melaka dan Lau China Selatan.

Maka tunggu saja – PAKISTAN dan MYANMAR juga akan diatur oleh Amerika. Myanmar kini sedang berbaik2 dengan Amerika setelah PRU di negara itu menurunkan rejim tentera yang anti-Amerika. PRESIDEN MYANMAR YANG BARU DIPILIH KINI SEDANG MELAWAT AMERIKA.

Amerika Syarikat harap sangat PR yang liberal, plural, sekular, berberfahaman kesejagatan dunia ala Barat dan sangat pro-Barat memenangi PRU 13 baru2 ini dan ANU BRAHIM menjadi Perdana Menteri Malaysia.

PR disukai Amerika kerana ia tidak neutral, ia memang pro-Amerika tanpa berselindung, ditambah pula falsafah PR sangat sesuai dengan falsafah Amerika – Liberalisme, Pluralisme, Secularisme, pro-Hak Asasi Manusia mengikut definisi Amerika, pro-LGBT, pro-Multiculturalisme.

Kerajaan BN pula NEUTRAl (berkecuali) sejak 1957. Most of time, kerajaan BN berbaik2 dengan kedua2 Amerika dan China, dan berdagang dengan kedua2 negara ini. Kerajaan BN juga neutral dalam krisis Amerika-Iran.

Malahan, kerajaan BN melalui Petronas, tanpa segan silu kini sedang mengeksploitasi minyak bersama China dan Iran di mana saja termasuk di Iran sendiri dan di Sudan. Selain itu, kerajaan BN sangat Islamik di peringkat politik dunia, sentiasa mengecam Israel dan enggan iktiraf Israel.

Ini semua membuatkan Amerika sangat benci pada kerajaan BN, dan dia akan gulingkan kerajaan BN untuk digantikan dengan kerajaan PR yang tidak neutral tetapi totok pro-Amerika. Sudah sampai masa US dan Israel mahu gulingkan kerajaan BN.

Tapi PR gagal di PRU 13. Namun Amerika Syarikat tak berputusa asa. Langkah Amerika seterusnya sama seperti yang ia sedang lakukan di UKRAINE, BELARUS, SYRIA, RUSSIA, IRAN. TUNISIA, LIBYA, PAKISTAN  dan MYANMAR dan pernah lakukan Di LATVIA, ESTONIA, LITHUANIA, ROMANIA, HUNGARY dan YUGOSLAVIA (semua 6 negara terakhir ini sudah berada dalam orbit Amerika melalui NATO dan EU manakala Yugoslavia hancur).

Ia itu Amerika akan gunakan huru hara jalan raya dan menghasut puak2 anti-kerajaan SUPAYA DEMONSTRASI DI JALAN RAYA SETIAP HARI HINGGA TUMBANGKAN KERAJAAN BN MALAYSIA. Ini modus operandi Amerika yang sama untuk negara2 yang aku sebut di atas.

PR adalah PROXY AMERIKA di Malaysia untuk tumbangkan kerajaan BN. Anuar Brahim adalah calon proxy Amerika di Malaysia untuk jadi Perdana Menteri Malaysia bawah telunjuk Amerka. Orang2 seperti Haris Ibrahim, Tian Chua, Tamrin Ghaffar, Adam Adli dan Cikgu Bard telah jatuh status mereka ke status agen2 dan barua2 Amerika.

Cuba kita imbas semua, setelah kegagalan kegalan yang dirancang selepas PRU13, maka barat dengan kepakaran yang ada telah melancarkan banyak konspirasi yang mengugat kestabilan negara ini dan  ianya sedikit sebanyak  telah mengurangkan kepercayaan rakyat terhadap kerajaan.

Bagi mereka yang melihat setiap isu yang berlaku bukan atas dasar  semula jadi, akan dapat mengetahui bahawa semuanya telah dirancang dengan begitu teliti sekali.

Bermula MH370, MH17, krisis Kejatuhan matawang, kris minyak,  Lahat Datu, Sabah, Kiram dan banyak lagi perkara yang seakan tidak masuk akal berlaku secara berturut turut. Apakah kita tidak pernah mahu memikirkan bahawa setiap yang berlaku itu terdapat kaitannya dengan hasrat USA untuk mengawal Selat Melaka sebagai meyekat laluan perdangangan China?

Media THAILAND,ALTERNATIVE THAI NEWS NETWORK (AltThaiNews) melaporkan Amerika Syarikat sedang bersiap sedia (preparing) menggulingkan kerajaan BN Malaysia untuk digantikan dengan kerajaan PR dalam rangka strategi Amerika mengepung China, walaupun selepas PRU 13. Ini dilaporkan oleh media Thailand, AlThaiNews (Alternative Thai News Network).

Menggulingkan kerajaan BN Malaysia sangat penting bagi Amerika Syarikat dalam STRATEGI MENGEPUNG CHINA YANG SEDANG DIATUR AMERIKA.Ini adalah kerana Malaysia berada di lokasi strategik dalam konflik Amerika-China.

Malaysia meminggiri Selat Melaka dan Laut China Selatan, dua laluan laut yang sangat penting dan perlu dikuasai Amerika bagi mengepung China serta menghadapai perang dengan China di masa depan. Cuba kita ingat semula bagaimana cadangan Anwar Ibrahim semasa didalam kabinet  telah menyuarakan pandangan untuk membenarkan USA menjaga Perairan selat Melaka. Masih ingat lagi tak..

Advertisements
Image | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s