MH370-Penemuan Terbaru Botol Mineral dari Negara China dan Botol Produk Cecair Pembersih dari Indonesia


oleh rmf

CLN5dhXUsAAYgQ6

Berikutan penemuan itu disyaki serpihan dari hilang MH370 pesawat Malaysia di Pulau Reunion, UK menawarkan kepakaran dari hydrographers dan oceanographers untuk membantu kerajaan Malaysia dalam analisis  siasatan pencarian..

Pada tahun 2014, HMS Echo, HMS yang tidak mengenal penat lelah dan telah banyak membantu kakitangan RAF dalam pencarian awal untuk MH370.

Kini, dengan terjumpanya bukti baru penganalisis  yang berada  di Pejabat Hidrografi UK (UKHO) akan bekerja keras dengan rakan-rakan mereka di Pejabat Met untuk menjalankan proses pemodelan dikenali sebagai ‘hind casting’ dengan  menggunakan data sejarah pada arus lautan dan data kajian dasar laut untuk menjangka dari mana serpihan sayap yang dijumpai dan mencari tempat asal ianya dihanyutkan..

Pasukan di UKHO yang dikenali mempunyai kepakaran  kemahiran dan pengalaman taknikal yang  mana diharapkan akan mengesan kawasan carian untuk MH370.

Serpihan sayap pesawat tersebut telah dijumpai oleh saorang  tukang kebun yang bernama Johnny Begue, Semasa ditemui oleh wartawan beliau berfikir untuk menggunakan serpihan sebagai hiasan, tetapi sebaliknya memutuskan tidak berbuat demikian sebagai tanda menghormati keluarga mangsa.

Penemuan terbaru ialah  dua  biji botol yang dikatakan berasal dari negara China dan Indonesia. Botol botol tersebut telah dijumpai di Pulau Reunion dimana serpihan sayap ditemui. Bukti bukti penemuan ini dikatakan berasal dari MH370.

CLN5dj5UAAAmlXd

Penemuan terbaru tersebut adalah botol air mineral yang berjenama Nongfu Spring yang dijual dinegara China  dan satu lagi ialah botol yang dikatakan berasal dari  negara Indonesia yang merupakan produk cecair pembersih.

Sementara itu, TV Perancis menunjukkan imej serpihan yang mengandungi tanda “657 BB” – yang akan sepadan dengan kod di manual Boeing 777 untuk flaperon sayap kanan, menurut satu dokumen yang disiarkan di laman web penerbangan.

MH370 hilang pada 8 Mac, 2014, dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing dengan 239 orang di atas kapal, terutamanya rakyat China.

Reunion adalah kira-kira 2500 batu ke barat kawasan carian semasa di luar pantai Australia. Oceanographers mengatakan adalah berkemungkinan  serpihan sayap pesawat tersebut telah dibawa arus – walaupun sekeping, walaupun disahkan sebagai sebahagian daripada MH370, ianya mungkin dapat membantu penyiasat pencarian. dimana  terhempasnya pesawat tersebut.

Walau bagaimana pun ianya  memberikan petunjuk penting mengenai punca kemalangan.

Advertisements
Image | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s