Siapa Sabotaj Harga Barang Selepas GST diperkenalkan


Oleh rmf

GST

Pembangkang dan chauvanis Cina seharusnya bertanggungjawab diatas kenaikan harga barangan dengan  kedegilan peniaga chauvanis Cina menurunkan  cukai 16% SST yang telah lama digunakan didalam urusniaga.

Seharusnya mereka bersekongkol  bersama chauvanis Cina untuk memboikot  kadar percukaian baru yang diperkenalkan oleh kerajaan untuk mengurangkan beban  cukai SST yang mana memberikan keuntungan yang berlipat ganda  kepada mereka.

Persekongkolan ini nyata dimana  kegagalan  menurunkan cukai SST telah menyebabkan  harga barangan berlipat kali ganda. Dengan cara ini kerajaan akan dipersalahkan dalam isu  cukai GST.

Ini kah yang dinamakan pembangkang yang akan membela nasib rakyat , sepatutnya dalam hal percukaian ini mereka seharusnya bersama kerajaan untuk membela nasib rakyat akan tetapi ianya berlaku sebaliknya.

Pembangkang  dengan peniaga Chauvanis  bersama sama berdegil dan memboikot dan bersepakat tidak mahu menurunkan kadar cukai yang lama. Ternyata pembangkang tidak mampu membela nasib rakyat.

Janji jani yang ditaburkan oleh pembangkang dalam apa juga isu dan juga kenyataan seharusnya tidak boleh dipakai sama sekali. Hanya kerajaan dibawah kepimpinan  DS Najib  dan BN  yang mampu melakukan yang terbaik untuk rakyat.

Pembangkang dalam apa juga keadaan berusaha untuk memngagalkan usaha yang dilakukan kepada rakyat. Kita sedia maklum bahawa  kenyatan dari kerajaan begitu yakin dengan penurunan yang akan berlaku.

Tetapi sikap busuk hati dan tidak mahu mengutamakan  kepentingan rakyat telah menjadi darah daging pembangkang untuk mengagalkannya. Dengan pemulauan  oleh peniaga Chauvanis cina dan pembangkang rakyat telah menanggung kenaikan harga barangan dan perkhidmatan di seluruh negara.

Tidak sampai seminggu GST dilaksanakan, rakyat hadapi kenaikan mendadak harga barangan dan perkhidmatan. Ini lah yang pembangkang mahukan. Mereka mahukan rakyat membenci kerajaan agar mudah bagi mereka menghasut agar rakyat menumbangkan kerajaan.

Malah, sebahagian kenaikan melebihi enam peratus, kerana kos sebenar perniagaan meningkat ekoran pentadbiran cukai itu sendiri. Kenaikan harga barangan dan perkhidmatan tidak sampai enam peratus, boleh dipercayai jika ianya tidak disabotaj oleh pembangkang terutama DAP yang banyak memainkan peranan.

Pembangkang di Malaysia bukan seperti pembangkang di luar negara yang sanggup bersama sama memajukan negara, tetapi pembangkang di Malaysia tidak ubah seperti sekumpulan serigala yang membaham apa sahaja demi kepentingan mereka.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s