DAP, PAS Kenapa Usik Sistem Beraja Dalam Negara Ini?


Oleh rmf10978652_10152698875777151_603390019820854635_n

Kedaulatan negara itu bukan terletak hanya  pada kata kata, malah ianya mesti dipertahan kan dengan apa cara sekali pun. Ini merupakan tugasa yang amat berat dan perlu dipikul setiap warganegara  dengan penuh rasa tanggungjawab.

Namun sekarang kita sedang melihat ancam ancaman yang dilakukan terhadap Rukun  Negara oleh pelbagai pihak termasuk orang  Melayu sendiri. Apkah yang sudah merasuk  cara hidup orang melayu yang dahulunya sanggup “mati” dalam mempertahankan hal ehwal yang berkaiatan dengan kedaulatan negara.

Agenda terang dan nyata  telah diprogramkan oleh bangsa kiasu  untuk memestikan pencerobohan terhadap kedautalan negara termasuk kuasa Raja Raja Melayu dapat dihakiskan sedikit demi sedikit dengan sokongan Melayu.

Dengan kesedaran iru DatukNoor Ehsanuddin, Ahli Parlimen Kota Tinggi  hari ini menyelar sikap dan agenda tersembunyi yang ingin dilakukan oleh DAP  melalui Pilihanraya PBT  yang telah menjadi punca pertelingkahan diantara DAP dan PAS.

Dalam hal demikian  isu yang berkaitan Hudud dan PBT telah meyebabkan banyak pertikaman lidah dianta kedua pemimpin tersebut, namun apa yang menjadi tanda tanya  isu hudud dan PBR tetapi  hal yang berkaitan dengan Raj Raja Melayu pula yang dikaitkan.

Sekarang kita Nampak bagaimana mereka melihat  dan cuba menimbulkan respon  dari orang ramai , dan tindak balas sebelum mereka boleh menduga  untuk meneruskan rancangan jahat mereka.

Rancangan jahat yang dirancang sejak 54 tahun yang lali kini telah mendapat sokongan penuh dari  golongan yang mempunyai sikap anarki yang mana  beranggapan bahawa Raja Raja Melayu hanya  sebagai pembaziran yang tidak menyumbang kepada apa juga untuk negara dan setengah daripada mereka beranggapan   Raja Melayu hanya lah boneka semata mata.

Lihat lah betapa kurang ajarnya Melayu yang ada sekarang, Dalam sudut lain pula kita dapat melihat gabungan ini adalah sebuah gabungan rapuh  dimana kesepakatan langsung tiada  kata dicapai dengan persetujuan bersama, Tiga nakhoda menerajui satu pakal.

Ini sedang berlaku sekarang, masing masing menunjukkan kekuasaan dan dbetaa diantara mereka sedang untuk menguasai daintara satu dengan yang lain. Gabung ini menurut Datuk Noor Ehsanuddin adalah satu gabungan yang mementingkan diri sendiri dan rakyat akan terpedaya dgn kata kata manis dan akhirnya negara jadi gadaian.

Perkara ini amat jelas bila mana DAP sedang cuba menghapuskan sedikit demi sedikit kesetiaan Melayu terhadap Raja Raja Melayu melalui fahaman  fahaman baru kepada generasi yang berfahaman liberal.

Advertisements
Image | This entry was posted in PAS Kenapa Usik Sistem Beraja Dalam Negara Ini? and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s