Wanita MCA Selangor Menerjah Semangat Jitu Perjuangan


Oleh rmf

Wanita MCA Selangor telah  berjaya menganjurkan satu latihan pengkaderan di  A’Famosa Resort di Melaka bagi ahli jawatankuasa negeri baru-baru ini.

Latihan yang disediakan kepada peserta ialah mengenai pemahaman yang lebih luas dalam kerja organisasi dan meningkatkan semangat kekitaan dan semangat dalam membantu dengan kerja-kerja parti.

Ketuanya Ong Chong Swen berkata anggota telah membaktikan diri secara aktif dalam pelbagai aktiviti yang dianjurkan di kedua-dua negeri dan semua peringkat bahagian. Latihan ini adalah  sejajar dengan pelan transformasi yang sedang  dilaksanakan oleh  parti.

Latihan ini bertujuan untuk memberi motivasi kepada lebih ramai ahli untuk menyumbang dalam membina parti serta memupuk semagat setiakawan dalam perjuangan parti.

Presiden MCA Pengerusi Selangor Datuk Seri Liow Tiong Lai  dalam ucaptama mengenai “Transformasi untuk Hala Tuju Baru” memberikan peserta kefahaman yang lebih lanjut mengenai hala tuju masa depan parti.

Penceramah lain yang dijemput oleh MCA ialah Datin Paduka Chew Mei Fun, Sekolah Pengajian Politik yang telah berkongsi pandangan dan pengalaman beliau mengenai situasi politik yang ada.

Pengerusi Wanita MCA Datuk Heng Seai Kie bercakap mengenai peranan ahli Wanita dalam pelan transformasi MCA.

Turut hadir untuk berkongsi pandangan dan pengalaman mereka ialah MCA Timbalan Ketua Setiausaha Datuk Wee Jeck Seng, Ketua Biro Pendidikan Pemuda MCA politik Dr Wong Kok TKB dan Dr Kam De Zheng.

Ong menegaskan bahawa selain menjadi saluran bagi mengenalpasti  bakat kepimpinan, latihan pengkaderan yang dijalankan selama dua hari memainkan peranan dalam meningkatkan kualiti pembangunan diri dan perancangan strategi.

Beliau menggalakkan semua peserta untuk mempromosikan secara aktif dalam program parti itu di bahagian masing-masing setelah lebih memahami peranan mereka di kem latihan.

Ong berkata adalah amat penting bagi MCA  meningkatkan gerak kerja  parti dengan masyarakat tempatan  untuk menambahkan keyakinan rakyat terutama golongan cina  untuk memberikan sokongan yang padu dimasakan datang.

Mereka yang berminat untuk mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti boleh menghubungi mana-mana bahagian berhampiran kawasan mereka, atau menghubungi sekretariat Selangor Wanita MCA di 03-5541 0814/0884 pada waktu pejabat.

Advertisements
Image | This entry was posted in Wanita MCA Selangor Menerjah Semangat Jitu Perjuangan and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s