Ng Chok Sin -Azmin Perlu Hentikan Lakonan –Selesaikan Masalah Rakyat 


Oleh rmf

Selepas pasca  pilihanraya yang ke 13 , MCA telah dikecam hebat kerana gagal untuk meraih kerusi  sebagaimana sebelum ini, kecaman yang dibuat tanpa sempadan telah membuka mata kepimpinan MCA bahawa satu pendekatan yang  drastic harus diambil untuk memulihkan keyakinan kepada rakyat .

Justeru itu MCA Selangor melalui Setiausaha Jawatankuasa Perhubungan MCA Negeri Selangor  dengan rasa kebertanggungjawaban telah memberikan respon serta  teguran terhadap kepimpinan Selangor yang dipimpin oleh Azmin Ali mengenai langkah langkah yang diambil sebagai satu tindakan hanya untuk publisiti bukan berasaskan kepentingan dan kesejahteraan rakyat.

Langkah memastikan kesejahteraan rakyat di Selangor telah disuarakan oleh Ng Chok Setiausaha Jawatankuasa Perhubungan MCA Negeri Selangor mengenai tindakan yang dilakukan oleh PKR Selangor dalam  isu langkah langkah pencegahan denggi Sin yang kian menular dalam negeri itu.

Wayang yang dilakonkan oleh Menteri Besar Selangor  sebagai saorang yang perihatin tidak mendatangkan faedah kepada rakyat Selangor, Desakan dibuat agar Azmin Ali melaksankan langkah langkah yang proaktif dalam memberikan kemudahan dan keperluan rakyat dan bukan hanya berlakun melaksanakan kerja yang tidak sepatutnya dibuat.

Menurut Timbalan Menteri Kesihatan Dato ‘Sri Dr Hilmi Yahaya, terdapat 3,000 kes denggi di seluruh negara dilaporkan , tetapi Selangor sahaja melaporkan angka makin tinggi pada 1,000 kes. Keadaan ini juga tidak bertambah baik walaupun mesyuarat Kementerian dengan Azmin telah pun dilakukan.

Perangkaan terbaru ini ibarat satu tamparan ke muka Menteri Besar dan adalah peringatan penting kepada beliau untuk melaksanakan kerja yang sebenarnya demi kepentingan Rrakyat.

Sejak mengambil alih tampok pemerintahan Selangor Azmin  telah melakunkan banyak perkara yang menjelakkan banyak pihak, Ini termasuk beliau sentiasa menunjuk kepada rakyat  bahawa  dia bekerja keras untuk rakyat, akan tetapi perlaksanaannya untuk membersih secara keseluruhan masih dianggap gagal.

Septutnya langkah langkah drastik dilakukan untuk mencegah merebaknya penyakit yang disebabkan nyamuk dengan melakukan pembersihan secara meyeluruh  disamping melakukan semburan nyamuk yang mana  boleh menghalang merebaknya ancaman denggi.

Ini, tidak dilakukan secara total, malah Azmin dengan lakonannya  turun membersihkan longkang longkang yang tersumbat  untuk memberikan publisiti terhadap kerja yang dilakukannya. Dimanakah Majlis Perbandaran bukan kah itu tugasan yang sepatutnya dilakukan bukan  dilakukan oleh saorang  menteri besar.

Dalam hal yang sama teguran  oleh Ng Chok Sin Setiausaha Jawatankuasa Perhubungan MCA Negeri Selangor ialah perkara yang berhubungkait dengan janji janji yang dibuat oleh Azmin untuk memastikan segala kemelut dalam kesejahteraan rakyat dilaksanakan dengan secepat mungkin.

Advertisements
Image | This entry was posted in NgChok Sin -Azmin Perlu Hentikan Lakonan –Selesaikan Masalah Rakyat  and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s