Kekejaman DAP : Melayu Yang Merempat Di Negeri Sendiri


Oleh rmf

Bermula pemerintahan MCA dan Gerakan di Pulau Pinang  satu ketika dahulu, Keadilan dan sikap toleransi amat terserlah didalam menjaga  keharmonian kehidupan berbilang kaum, Dasar saling menghormati apa yang diamalkan oleh bangsa lain  disanjung tinggi. Namun semua itu hanya tinggal kenangan sahaja di pulau Pinang, keharmonian dan sikap menghormati bangsa lain telah pupus sama sekali apabila DAP mendapat tampok pemerintahan di Pulau Pinang.

Penindasan kaum dan agama dilakukan kan atas nama pembangunan. Sejarah telah menunjukkan kepada kita, bahawa fahaman atau agama berlainan dari Islam boleh berpakat untuk berperang dengan orang Islam, walaupun mereka semasa aman berkelahi sesama sendiri.

Kerana apa? Kerana semua mereka mempunyai keinginan dan hasrat untuk menghancurkan Islam. Inilah yang menjadikan mereka bersepakatan. DAP masih dengan fahaman komunisnya kiasu dan anti Islamnya. PAS dengan Islamnya. PKR dengan liberalisma, pluralisma dan keadilannya Namun masih banyak juga orang Melayu yang masih merelakan diri mereka agar di tindas oleh DAP yang berfahaman komunis ini di Pulau Pinang.

Rampasan tanah dan merobohkan rumah, kedai dan warung dilakukan dengan sewenangnya di Pulau Pinang tanpa belas kasihan, Pengusiran terancang ini dilakukan demi untuk mengecilkan sokongan Melayu di satu satu tempat pengundian. Agak pelik juga, apakah di Pulau Pinang hanya kediaman Melayu dan India sahaja  yang menyalahi peraturan atau  hanya kedua bangsa ini sahaja yang harus di halau.

Jika dikenang semula, pada zaman  BN menerajui  pulau ini, kita boleh melihat bagaimana semua bangsa diberikan peluang untuk hidup bersama sama tanpa ada perasaan prasangka. Kekejaman DAP kini sudah sampai pada taha yang membahayakan keselamatan .  Kita sedia maklum bahawa batas batas kesabaran  kaum India dan Melayu ada hadnya.

Bangsa Kiasu ini tidak pernah kenal erti berterima kasih terhadap peluang yang mereka kecapi , tangan yamng selama ini membantu mereka telah dipotong sama sekali. Natijah  hasutan yang diterima oleh rakyat Pulau Pinang kini dibayar dengan harga yang cukup mahal sekali. Maruah dan harga diri  sedang dipijak pijak oleh satu bangsa kiasu yang kejam.

Persoalannya sekarang, dimanakah Anwar Ibrahim, Nik Aziz yang cukup hebat mengatakan bahawa BN amat kejam tetapi mendiamkan diri  bila mana sekarang Bangsa Melayu dan India dihalau , di tindas dan dirampas segala harta mereka  yang telah mereka warisi sekian lama. Apakah kata kata saorang yang bergelar ulama seperti Nik Aziz adalah kata kata saorang pembohong dan munafiq. Sebagaimana biasa Anwar  Ibrahim akan melarikan diri bila menghadapi masaah dan akan menjadikan orang lain sebagai bahan untuk menutup kesalahannya.

Jangan meyesal, Ini lah akibatnya bila mana “intan disangkakan kaca dan kaca disangkakan Intan” . Jadilah  sekelompok bangsa Melayu yang merempat di negeri sendiri akibat ketaksuban dan kebodohan memilih pemimpin.

Advertisements
Image | This entry was posted in Kekejaman DAP : Melayu Yang Merempat Di Negeri Sendiri and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s