DAP Semakin Biadap, Pemimpin Melayu Layu Minta Di Pijak.


Oleh rmf

Pemimpin negara kita adalah diantara pemimpin yang  cukup tidak tegas didalam menangani  kehormatan maruh negara. Sikap sambil lewa  AG didalam isu Pulau Batu Putih telah menyebabkan kita kehilangan  kedaulatan negara ini.

Ini lah pemimpin Melayu di Malaysia. Tidak berani dalam apa juga keadaan terutama dengan manusia bermata sepet DAP.  Sikap ini telah memberikan ruang yang cukup banyak untuk mereka  komunis DAP  memijak apa juga  peraturan dan membuat tuntutan yang memberikan kepentingan kepada mereka.

Kerajaan Malaysia melalui kepimpinannya tidak berani  bertegas dalam apa juga. Kini sebelum terlambat saya banyak kali berpesan agar tidak melayan apa juga tuntutan yang dibuat yang merugikan negara , Islam dan bangswa melayu

Biar lah apa yang mereka DAP Komunis mahu katakan , Ini negara Malaysia yang mana asalnya  Tanah Melayu yang berdaulat. Jangan kerana kepentingan politik  semuanya digadaikan  kepada mata sepet DAP yang semakin hari semakin biadap terhadap empunya negara.

DAP terus mendiamkan diri bila Singapura menaikkan kadar Tol , Tidakan membisu DAP secara jelas bahawa parti komunis ini sentiasa mencari isu untuk menempelak kerajaan Malaysia dan  memenangkan Singapura dalam semua hal.

Bermula dengan pembinaan jambatan bengkok yang di ilhamkan oleh  Tun Dr Mahathir Mohamad  satu ketika dahulu telah mendapat tentangan hebat dari puak komunis  mata sepet ini. Beranikah Kerajaan Malaysia membuka semula  rancangan untuk  membina Jambatan Bengkok sebagai “Pengajaran”  kepada  DAP dan Singapura ?

Sebelum Pak Lah buat keputusan pada 12 April 2006 membatalkan Projek Jambatan di Tebrau bagi menggantikan Tambak Johor yang sudah pun bermula itu, Pak Lah terlebih dahulu membuat kenyataan pada 10 Februari 2006 selepas merasmikan Memorial Tun Hussein Onn, di Jalan Dato’ Onn Kuala Lumpur seperti berikut:“Pendirian kita mengenai Tambak Johor ialah kita hendak jambatan baru sama ada bengkok, lurus atau herot”.Kemudian kenyataan pada 3 Mac 2006 seperti berikut:

“Pembinaan jambatan separuh bagi menggantikan Tambak Johor tidak akan menimbulkan sebarang masalah walaupun Singapura mendakwa ia boleh mendatangkan implikasi yang serius. Sebaliknya pembinaan jambatan separuh itu akan menjadikan perhubungan Malaysia-Singapura lebih baik.”

Tetapi 22 hari selepas kenyataan yang tegas pada 3 Mac 2006 itu, Pak Lah telah buat kenyataan yang memeranjatkan semua rakyat pada 12 April 2006 seperti berikut:

“Kerajaan Malaysia telah memutuskan untuk tidak meneruskan pembinaan jambatan bagi menggantikan Tambak Johor. Keputusan ini dibuat setelah mengambilkira suara dan sentimen rakyat Malaysia keseluruhannya terutama sekali berkenaan bekalan pasir dan ruang udara. Kerajaan juga membuat keputusan untuk memberhentikan semua rundingan bersabit jambatan tersebut.

Malaysia tidak meneruskan pembinaan jambatan bagi menggantikan Tambak Johor kerana implikasi dan komplikasi undang undang yang akan berbangkit kelak dan kalau kita teruskan juga, ia akan menjadi projek yang tidak disenangi rakyat dan selama-lamanya jadi projek yang dipertikaikan malah kita buat keputusan, ia keputusan politik. Kita tidak boleh mengenepikan perasaan rakyat kerana kita dipilih oleh rakyat untuk rakyat.”

Pembatalan pembinaan jambatan ke SingapuraKerajaan Singapura tidak membantah pembinaan jambatan untuk menggantikan tambak di sebelah Malaysia. Jambatan ini akan dibina 25 meter daripada paras permukaan air untuk benar kapal-kapal kecil lalu setelah separuh tambak di sebelah Malaysia di pecah.

Link Kedua juga berada di paras 25 meters daripada paras permukaan air. Jadi kapal-kapal boleh melalui Selat Tebrau tanpa terhalang oleh tambak. Jambatan ini penting kerana jumlah trafik di Johor Baru telah meningkat dan kesesakan lalulintas merupakan perkara harian disebabkan laluan Utara-Selatan yang datang dan pergi melalui tambak dan trafik Timur-Barat di antara bahagian-bahagian Timur dan Barat Johor Baru.

Jalan bertingkat perlu dibina menyeberangi trafik Timur-Barat untuk laluan dari dan ke tambak. Jalan ini akan menyebabkan penghujung tambak di sebelah Johor tidak boleh digunakan kerana jalan bertingkat hanya boleh mendarat pada satu jarak tertentu jauh daripada tempat tambak bertemu dengan tanah besar.

Ini adalah diantara  isu isu yang pernah menjadi  satu yang cukup menduka citakan  hati rakyat  Malaysia dengan sikap pemimpin yang terlalu menjaga hati orang lain daripada  hati rakyat sendiri.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to DAP Semakin Biadap, Pemimpin Melayu Layu Minta Di Pijak.

  1. maae says:

    Bukan tak berani, termakan budi cepat sangat, money.. money.. in the rich’s men world…

    Melayu suka silap mata cina…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s