Anwar Ibrahim Takut Kehilangan NYAWA Jika Mengkritik Israel? Baca Sebabnya-


Oleh rmf

b261e-22

Didalam isu serangan Zionist terhadap Palestin telah mengunci keseluruhan mulut lantang Anwar Ibrahim untuk mengecam dan  mengutuk serangan yang tiada berperikemanusian itu terhadap Israel. Persoalannya kenapa Anwar Ibrahim terkedu dia, Jawapan yang paling tepat ialah kerana beliau cukup takut untuk dilebelkan sebagai “anti Sematik” oleh rakan sekutunya USA dan Israel. 

Anwar Ibrahim sebagai salah saorang yang banyak menganggotai pertubuhan yang diketuai oleh Israel dan yahudi, terpaksa didiamkan dengan undang undang yang telah ditetapkan oleh yahudi Israel dan beliau sememangnya terikat sehingga nyawanya  pupus.

Satu ketika dahulu didalam lama laman web Israel dengan jelas telah menyokong  hasrat Anwar untuk menduduki kerusi pemerintahan di Malaysia . Sokongan tanpa berbelah bagi oleh Israel telah menguatkan lagi berita kaitan  beliau dengan yahudi Israel untuk menjajah didalam negara ini. Klik disini

Anwar juga pernah memprotes tindakan Israel dan disiarkan didalam web Isreal dan semenjak itu beliau telah di lebelkan sebagai Anti Sametik oleh pihak sekutunya dibarat. Klik disini  dan disni

Laporan  berdasarkan pendedahan dari Jackson Diehl dari akhbar The Washington Post [klik di sini] dan kami juga turut mendedahkan jadual lengkap road tour pohon maaf Anwar itu.Klik di sini

Utusan Malaysia yang turut memetik berita itu menyebut, “Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dikatakan mempunyai hubungan rapat dengan beberapa tokoh Yahudi disahkan mengunjungi Amerika Syarikat (AS) pada 23 hingga 26 Jun lalu bagi ‘menjernihkan’ hubungan dengan kelompok tersebut selepas dikatakan membuat kenyataan yang dilihat beliau anti-Yahudi (anti-semitic) dalam isu APCO Worldwide.

“Diehl dalam tulisannya bertajuk Flirting with zealotry in Malaysia (Bermain dengan kefanatikan di Malaysia) menyatakan bahawa Anwar meluangkan banyak masa untuk menawarkan penjelasan kepada rakan-rakan lama beliau termasuk Pengerusi Jawatankuasa Luar Negeri, Howard Berman dan beberapa pemimpin Yahudi.

“Anwar dalam tulisan itu juga dikatakan menyesal menggunakan istilah seperti “pencerobohan Zionis,” yang biasanya digunakan oleh Presiden Iran, Mahmoud Ahmadinejad.

“Kenapa saya perlu menggunakannya jika hal itu menyebabkan begitu banyak salah faham? Saya harus lebih berhati-hati.” kata Anwar seperti dipetik oleh Diehl yang merupakan timbalan pengarang untuk halaman pengarang The Washington Post.”Klik di sini

Apakah yang dinama kan Anti Sematik yang amat ditakuti oleh Anwar ibrahim sdehingga  tidak berani membuka mulut untuk mengkritik  Israel dan USA didalam Isu Palestin.Ianya akan menjurus kepada kehilangan nyawa jika ianya berlaku dan dilakukan  iaitu mengkritik Isreal dan USA.

Antara manusia yang telah menjadi mangsa undang-undang draconian tersebut ialah pemikir Islam berbangsa Perancis, iatu Dr. Roger Graudy. Beliau telah dipenjarakan pada tahun 1998 kerana kajiannya yang mendedahkan kepalsuan dakwaan bahawa 6 juta kaum Yahudi telah dibakar oleh Hitler di dalam bukunya “Dongeng Institut Politik Israel“.

Antara kandungan di dalam bukunya itu ialah pertikaiannya terhadap jumlah enam juta itu dengan komentarnya: “Bagaimana mungkin enam juta Yahudi telah dibunuh oleh Hitler sedangkan jumlah keseluruhan orang Yahudi di Eropah tidak pun sampai tiga juta orang”.

Selepas sahaja buku tersebut berada di pasaran, lobi Yahudi di Peranchis telah mendakwanya di mahkamah yang kemudiannya mendapati beliau bersalah. Oleh kerana ?jenayah?nya itu, beliau dijatuhkan hukuman penjara sembilan bulan, disamping dikenakan denda yang tinggi dan bukunya diharamkan dari pasaran Peranchis. Kejayaan lobi Yahudi di Peranchis itu telah menjadi amaran kepada setiap pemikir, penulis, pengkaji dan juga pakar analisis politik di seluruh Eropah agar mereka sentiasa berhati-hati dan tidak sewenang-wenangnya menyentuh apa-apa yang berkaitan dengan pihak Yahudi dan Zionis.

Presiden AS, Goerge W. Bush Jr. telah menandatangi satu undang-undang untuk mensabitkan kesalahan mana-mana pihak yang terlibat dengan tindakan “Anti-Semitik” di seluruh dunia. Di pihak yang lain pula, Setiusaha Agung PBB juga telah menyokong tindakan AS itu dengan komentarnya: “Setiap individu Yahudi di serata dunia sepatutnya merasakan PBB sentiasa bersama mereka”.

Perkembangan ini merupakan sesuatu yang amat menakutkan dunia. Ianya meletakkan semua pihak di seluruh dunia di dalam bahaya. Setiap individu di serata dunia adalah potensi untuk menjadi pesalah jenayah Anti-Semitik yang bukan hanya dikuat kuasakan oleh AS, malah juga PBB. Undang-undang ini membawa maksud:

Jika anda mengkritik keganasan dan kezaliman rejim Zionis Israel, maka anda adalah Anti-Semitik, dan anda bersalah!

Jika anda menyokong tindakan para pejuang Palestin menentang tentera Zionis yang mengganas, anda adalah Anti-Semitik!

Jika anda mengatakan rejim Zionis adalah pengganas dan penjajah bumi Palestin, anda adalah Anti-Semitik!

Jika anda mengutuk serangan tentera Zionis ke atas orang awam Palestin di Gaza, Jenin, Rafah, Nablus dan di mana-mana bumi Palestin, anda adalah Anti-Semitik!

Jika anda mengecam tembok pemisah di Tebing Barat, anda juga Anti-Semitik!

Jika anda menulis sesuatu yang mendedahkan kezaliman rejim Zionis, anda adalah Anti-Semitik!

Jika anda bersimpati terhadap anak-anak, wanita dan juga keseluruhan rakyat Palestin yang telah kehilangan nyawa, rumah, tanah dan Negara mereka, anda adalah Anti-Semitik!

Jika anda menolak cadangan pelan damai anjuran Zionis yang lebih merupakan lakonan mereka untuk melaga-lagakan di antara rakyat Palestin, anda adalah Anti-Semitik!

Jika anda mendedahkan kepalsuan dakwaan-dakwaan Zionis terhadap sejarah lampau mereka, anda adalah Anti-Semitik!

Jika anda mengutuk tindakan Zionis satu hari nanti merobohkan Masjid al-Aqsa, anda adalah Anti-Semitik!

Advertisements
This entry was posted in Anwar Ibrahim Takut Kehilangan NYAWA Jika Mengkritik Israel? Baca Sebabnya- and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s