“Sang Kelembai”aka Zaharin Buat Perangai lama


Oleh rmf

Ini adalah satu artikel dari saorang sahabat lama yang mana menunjukkan bahawa “Siapakah Zaharin aka Sang Kelembai” yang sebenarnya . Saya berada didalam situasi politik ini dimasa itu Cerita artikel ini  dimana satu ketika dulu hentaman demi hentaman dilakukan kepada Pak Lah sehingga  dapat “DIPUJUK” dan seterusnya dia menyonokng semula.. Bagaimana kah dia dipujuk?

Sebagai seorang ahli UMNO dan pemimpin bahagian, Zaharin mempunyai saluran yang cukup untuk menyalurkan ketidakpuasan hatinya melalui saluran parti. Kenapa beliau tidak melakukan sedemikian?  Sebaliknya, beliau menggunakan medium sosial awam untuk menghentam malah menghina kepimpinan UMNO, terutama Timbalan Presiden sendiri. Tindakan Zaharin mungkin ada motif “memeras ugut” kepimpinan parti seperti mana beliau lakukan ke atas Pak Lah. Mungkin, saya tekankan mungkin dengan kaedah peras ugut ini, Tan Sri Muhyiddin Yassin akan terpengaruh seperti Pak Lah dan akan kembali mengutip Zaharin.
Jangan ada yang terkejut, suatu hari nanti kita akan lihat Zaharin akan mencium tangan Tan Sri Muhyiddin pula. Sejarah selalunya akan berulang. Apapun, buat sementara ini, saya mencadangkan agar tindakan disiplin yang keras dikenakan ke atas Zaharin Mohd Yassin ke atas tindakan yang beliau lakukan terhadap kepimpinan parti. Perlu ditekankan, UMNO tidak memerlukan seorang pemeras ugut, orang yang ‘hadap’kan jawatan, seorang penjilat ludah sendiri dan pengampu di dalam parti. Di bawah saya lampirkan “posting-posting” keterlaluan beliau yang saya maksudkan:  Baca seterusnya  Klik DiSini
Advertisements
This entry was posted in "Sang Kelembai"aka Zaharin Buat Perangai lama and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s