Analisis-Agenda PR yang Sebenarnya Mengikut Kejadian ( 1 )


Oleh rmf

Image result for Soros Tian Chua

Mari kit  selusuri jalan jalan cerita yang dimainkan oleh pembangkang sejak dulu lagi yang di polopori oleh  Anwar Ibrahim melalui kepelbagaian isu isu yang dimainkan untuk menguasai pemikiran rakyat didalam negara ini dan tujuan nya yang sebenarnya.

Sebenarnya semua yang doilakukan olehnya melibatkan maruah Islam dan oreang orang melayu Khasnya, buka kerana orang orang Cina atau India, saya ulangi hanya untuk menjahanamkan Orang Orang Melayu yang beragama Islam

Kenapa saya katakan begitu, tentu para pembaca masih ingat lagi bagai mana  pada permulaannya  Anwar dicanangkan sebagai tokoh yang cukup hebat oleh barat sehingga kan pelbagai jawatan dan organisasi yang bertaraf antarabangsa dan dikuasai oleh yahudi Isreal.

Sebahagian daripadanya dia mempunyai saham saham hebat didalam nya, sehingga satu ketika dia dinobatkan sebagai  saorang pemiidato tersohor dan disukai ooleh barat dengan fahaman  liberal yang ditunjukkan oleh nya.

WAMY, IIIT, ICG, CFR, FFF dan banyak lagi organisasi yang di anggoptainya dengan agenda yang tersembunyi serta sokongan yang amat kuat dari pelbagai pihak untuk menunjukkan kekuatan yang ada pada nya serta untuk meyaklinkan rakyat Malaysia bahawa dia adalah yang terbaik.

Semua jawatan itu merupakan umpan barat kep0ada nya disamping dana yang disalurkan untuk PR melalui  NED untuk mengerakkan parti serta perbelanjaan PRU. Persoalannya disini mengapa barat sanggup  mel;akukan sokongan serta mengeluarkan dana untuk  PR?

Cuba kita imbas semula sejarah Filipina dan Indonesia yang mana satu ketika dahulu merupakan  dua buah negara yang mempunyai kekuatan dalam Islam. Kini keduanya telah hancur dengan kemasukan ideologi Liberal yang diumpan oleh barat melalui pempimpin nya yang telah termakan budi sehinggakan  terpaksa mengadaikan negara kepada barat.

Provokasi terhadap agama Islam dimainkan dengan hebatnya, pemecahan pegangan dan akidah umat Islam dimainkan dengan fahaman kesamaratan diantara agama- Konsep pecah dan perintah dilakukan agar kekuatan Islam itu di lumpuhkan sama sekali.

Kini semua itu sedang dilakukan oleh Anwar Ibrahim didalam negara ini, cuba kita lihat tuntutan  IFC yang diketuai oleh Ambiga, Tuntutan Siqiu, Zong Dong semua ini menjurus kepada  penafian tentang agama Islam  sebagai tunggak Agama rasmi  yang termaktub didalam Perlembagaan.

Bermula penyerahan Kalimah Allah oleh Anwar Ibrahim dengan hasutan  terhadap  bukan Islam bahawa Kalimah Al;lah adalah hak mereka yang mana mereka bukan islam berhak menggunakannya. Tekanan kepada kerajaan tehadap  sekatan yang dibuat oleh KDN terhadao Bible berbahasa Melayu semua ini di manipulasikan oleh Anwar Ibrahim.

Bukan itu sahaja, di Indonesia agen barat menggunakan Mahasiswa sebagai peluru untuk menentang kerajaan.. Anwar, melalui gurunya Bung Imad telah mempelajari banyak  perkara didalam  ideologi Liberal seterusnya Anwar membawa Bung Imad masuk ke Universiti  iaitu UiTM sebagai pensyarah serta menjalankan Ideologi  bawah tanah untuk merekrut mahasiswa,

Sekarang semua itu telah tersedia lama, kini Anwar menggunakan semua itu sebagai langkah u7ntuk menguasai kerajaan melalui demontrasi sebagaimana ianya dilakukan oleh mahasiswa di Indonesia untuk menumbangkan Suharto.

Akhirnya kerajaan  Indonesia tumbang, Filipina tumbang.. dan Ideologi  Liberal menguasai segalanya dan Di indonesia saha kes murtad sebanyak 2 juta orang setahun.

Tuntuan seperti ketidak adilan semasa PRU, Rasuah, sistem kehakiman, pasukan keselamatan, akta akta yang menjerat mereka akan dipersalahkan  dengan alasan hak hak asasi. Kekejaman polis walaupun pada jalan yang betul tetap dipersalahkan. semua ini dimainkan tanpa henti untuk memberikan bayangan bahawa  Negara ini adalah negara yang sudah tidak ada sistem yang boleh membela rakyat.

Ini lah yang sedang dil;akukan oleh PR sekarang, Mana mana rakyat yang amat kurang membaca  strategi politik pastinya akan terperangkap didalam  teknik penguasaan  ini. Teknik ini dinamakan wake-up projek  bertujuan untuk mengulingkan kerajaan terutama kerajaan Islam dan yang dikuasai oleh orang Islam.

Bukan setakat itu sahaja, PR telah berjaya menguasai PAS bermusuhan secara berpanjangan dengan UMNO, kerana kajian awal telah menunjukkan bahawa  PAS dan UMNO adalah dua parti yang akan bersama didalam  memperjuangkan Islam, Sejarah telah menunjukkan begitu.

Barat melihat  PAS mesti diasingkan daripada UMNO dan dikawal oleh sistem yang mana mereka gagal menolaknya. Didlam PR PAS ditawarkan kepelbagaian  cara untuk menambah undi atau pengundi akan tetapai disebai8k tabirnya agenda Israel dan Yahudi di mainkan secara halus untuk membunuh Islam itu sendiri.

Perkara ini amat  jelas dan dapat dilihat melalui hala tuju perjuangan Pas yang serntiasa berubah ubah m,engikut  percaturan PR sendiri. Kebodohan PAS dapat dilihat apabila tidak mampu untuk menentang  PR sam,a sekali apabila ianya melibatkan hal hal Berkaiatan Agama.

Pendedahan demi pendedahan telah dibuat untuk menunjukkan niat sebenar BERSIH. Terbaru ialah mengenai sebuah pertubuhan bukan kerajaan yang berpangkalan di luar negara menaja kegiatan BERSIH.

National Democratic Institute (NDI), yang dinaungi oleh bekas Setiausaha Negara Amerika Syarikat, Madeline K. Albright, telah terlibat secara langsung dalam menaja aktiviti-aktiviti BERSIH sejak tahun 2005 lagi. Albright adalah sekutu kuat Anwar Ibrahim ketika zaman reformasi.

Advertisements
This entry was posted in Analisis-Agenda PR yang Sebenarnya Mengikut Kejadian ( 1 ) and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Analisis-Agenda PR yang Sebenarnya Mengikut Kejadian ( 1 )

  1. Pingback: Pengkhianatan Lahad Datu:- Kerana Kuasa “3 Nyawa Di Hujung Tanduk” | https://rmf7.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s