SKMM- Ambil Tindakan Lagu-Harapan Bangsa By Jacklyn Victor


oleh rmf

AMBIL TINDAKAN KEATAS LAGU -Harapan Bangsa By Jacklyn Victor

Lagu ini sungguh mencabar hati umat islam di Malaysia, Penyebnaran agama kreistian dengan cara terbukia dan kepelbagaian cara kini telah dilakukan secara terangan. Dibawah ini saya serta kan video senikata dalam bahasa Melayu untuk dinilaikan serta diambil tindakan.

Didalam senikata lagu ini bahawa Jesus akan meyelamatkan Malaysia dan seluruh bangsa akan tunduk  kepada Jesus. Apakah  tiada bantahan dibuat mengenai lagu ini yang dinyanyikan oleh Jacklyn Victor-BANTAHAN MESTI DIBUAT!!

Saya ingin bertanya apakah relevannya lagu ini dinyanyikan didalam bahasa Melayu, bukan kah bertujuan untuk mem,esongkan akidah umat islam dalam penyebaran agama Kristian. Cukup lah isu DUMC yang mendapat sokongan  dari kerajaan Selangor dan juga PAS,

Advertisements
This entry was posted in SKMM- Ambil Tindakan Lagu-Harapan Bangsa By Jacklyn Victor and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to SKMM- Ambil Tindakan Lagu-Harapan Bangsa By Jacklyn Victor

  1. dissapointed says:

    Silakan buat bantahan, xda siapa nak halang. Setiap agama memang akan mengakui bahawa agama mereka lah paling benar, dan patut di anuti semua orang. Kalau org Kristian menyatakn bahawa Yesus adlh Tuhan bg setiap suku, kaum dan bangsa, itukan normal. Itu pegangan dan kepercayaan kami. Tentang relevan penggunaan bahasa Malaysia dlm lagu tu, kenapa nak hairan? Bukankah bhs itu diguna pakai oleh semua rakyat Mlaysia termasuklah org2 Kristian? wajarlah kalau kami menyanyikan lagu2 kerohanian dlm bhs yg boleh kami fahami. Jika isu mudah seperti ini dapat mengancam akidah, nilailah diri sendiri.

  2. callybambang says:

    Apa yang dissapointed katakan adalah benar, jelas dan mudah difahami. Apakah rakyat Melayu di Malaysia mahu mengujudkan sistem kuku besi atau sistem autokratik seperti negara-negara Arab dan Afrika? Atau ini adalah bukti Melayu fobia terhadap Kristian? Pada masa yang sama mereka mengatakan Kristian fobia terhadap Islam? Bagaimana Islam dapat mengujudkan kedamaian sejagat sedangkan di Malaysia sudah nampak kekerasan yang dijana untuk menyekat pertumbuhan kedamaian di kalangan masyarakat majmuk? Bagaimana Melayu mengatakan Islam itu agama perdamaian kalau dalam hal inipun sudah dinilai sebagai sesuatu yang salah? Kalau penggunaan bahasa Melayu salah dalam hal yang sedemikian maka bermakna bahasa Melayu bukanlah bahasa rasmi Negara Malaysia. Bukankah bahasa Melayu dibenarkan penggunaan di semua rumah masyarakat Malaysia? Kalau dibenarkan maka tidak salah ianya digunakan dalam institusi beragama, atau individu yang menimbulkan isu ini adalah seorang yang buta huruf tentang perkongsian kedamaian dan hanya menjinjing dan mengonggongkan permusuhan antara kaum? Saya percaya Islam itu agama yang suci dan benar, tapi penganutnyalah yang tidak selalunya benar, tidak hairanlah persengketaan antara Sunni dan Syiah mahzab Islam terbesar di dunia tidak pernah reda sejak tahun 700 masihi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s