Menyirap Darahku !!!Gambar Pembunuhan Umat Islam Di Burma!!


Oleh rmf

Bersyukur lah kita ke Hadrat Allah kerana mengurniakan keamanan dan kedamaian bumi di Malaysia, Marilah kita berdoa agar umat Islam di Malaysia tidak di “baham” sedemikian rupa, bila mana pasukan keselamatan, pemerintah , sistem bukan lagi di tangan  oarang Islam dan bukan Melayu- Pastinya ini akan berlaku.

Agenda Yahudi akan memastikan Ianya akan berlaku- Buka mata buka minda, lihat negara Islam diseluruh dunia yang menukar kerajaan asal yang dimomokkan tidak demokrasi oleh barat. Iraq, Syria, Mesir, Lubnan,  tersungkur meyembah bumi apabila golongan muda  mengikut telunjuk ideologi kebebasan demokrasi yang dilaungkan oleh barat melalui proksinya

Dari Nu’man bin Basyir r.a., katanya Rasulullah saw. bersabda:

Perumpamaan orang-orang mukmin dalam hal saling mencinta, saling mengasihi dan saling menyayang, bagaikan sebuah tubuh. Apabila salah satu anggota tubuh merasa sakit, maka seluruh tubuh merasa sakit, tidak dapat tidur dan terasa demam.”

Hadith riwayat Muslim.

Saya memberhentikan sebentar  artikel mengenai Anwar Ibrahim untuk memaparkan  gambar gambar penderitaan saudara seislam kita  di Murma. Alangkah sedihnya melihat bagaimana mereka telah “diratah” “dibantai”  tanpa belas kasihan sebagai seorang manusia, –

Diseluruh dunia Islam kini sedang dilakukan pembantaian  di Syria pula Puak Syiah yang mana merupakan talibarut zionist ( Peristiwa Sabra dan Satila)  juga puak Islam membunuh pauk Sunni dari Ahli Sunnah Wal Jamaah.

Umat Islam Rohingya telah dinafikan daripada hak-hak asasi kemanusiaan dan sentiasa terdedah kepada pencabulan hak asasi manusia secara konsisten oleh pihak juta tentera Myanmar.

Di antara kekejaman yang dilakukan ke atas mereka :

a)      Tidak mengiktiraf kerakyatan mereka, dinafikan sijil kelahiran mahupun sijil perkahwinan mereka.

b)     Perampasan tanah-tanah milik mereka bagi meneruskan projek pembinaan saluran paip gas dan minyak yang merentasi wilayan Arakan

c)      Menjadi mangsa perhambaan moden sebagai buruh paksa seperti bekerja tanpa gaji di tapak pembinaan jalan raya, kereta api, dan bangunan berek tentera.

d)     Sekatan makanan sehingga mereka hidup di dalam keadaan kebuluran

e)      Sekatan ekonomi, kemudahan kesihatan dan kemudahan asas pendidikan

f)       Wanita-wanita dan remaja perempuan mereka dirogol secara beramai-ramai oleh tentera Myanmar

g)      Penyembelihan secara beramai-ramai seumpama tragedi 1942 apabila lebih 100,000 orang di kalangan mereka yang telah dibunuh.

h)     Pada tahun 1978, seramai 300,000 di kalangan mereka telah dihalau keluar secara massa ke Bangladesh. Kerajaan Bangladesh enggan untuk menyediakan bekalan makanan dan keperluan lain sehingga ramai di kalangan mereka mati kebuluran dan akibat penyakit.

Pada tahun 1991, tentera Burma sekali lagi telah melakukan operasi pembersihan apabila 268,000 di kalangan mereka terpaksa melarikan diri kerana Myanmar ternyata tidak lagi selamat untuk mereka
The photo below was taken on 14th June
 Monks involved in attack in Sittway….but Muslims are considered as Terrorists if they protect their own houses and property.
The link of above photo: http://www.flickr.com/photos/thesail
Advertisements
This entry was posted in Menyirap Darahku !!!Gambar Pembunuhan Umat Islam Di Burma!! and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Menyirap Darahku !!!Gambar Pembunuhan Umat Islam Di Burma!!

 1. amir says:

  ,,,,Lahaulawakuatailllahbillah,,,,”wahasbunallhhuwanikmalwakil,”

 2. nikita deville says:

  Berhijrah lah apabila dizalimi dan ditindas. Itu adalah tuntutan. Bumi Allah luas dan penuh dengan rezki. Sekiranya tidak mahu berhijrah walaupun dizalimi, moga Allah ST mengampuni kita semua.
  Tetapi sayang nya tidak sebuah negara Islam pun yang sanggup mengambil orang-orang Islam Burma ini yang nak berhijrah.

 3. murni kader says:

  Astargfirullahalazim…..Ya Allah…! selamatkanlah saudara seagama kami ini…….Engkau Yang Pelindung Wahai Allah…..sedihnya menlihat gambar-gambar ini…..Semoga Allah swt juga menyelamatkan kita semua orang-orang islam dibumi Malaysia ini dengan pemerintah Islam……

 4. Pingback: Iringan Doa Ibu untuk Perjuangan Hidup | bijak.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s