Anwar Kecut Telur- Lakukan Serangan Psychology kepada Pro Kerajaan


Oleh rmf

Anwar telah menunjukkan rasa  takutnya  dengan gerakan  bersepadu yang dijalankan oleh pihak kerajaan BN/ UMNO bersama-sama pro kerajaan dan juga cytroo  seluruh negara dengan pelbagai pertubuhan yang telah didaftarkan dengan mengikut lunas lunas undang undang negara ini sebagai pemangkin kepada sokongan  kepada pihak pemerintah.

Baru baru ini  beberapa konvensyen yang telah dianjurkan oleh beberapa pertubuhan dan kumpulan  untuk bersama- sama Perdana Menteri  dan menyatakan kan  sokongan terhadap apa yang telah diperjuangkan oleh pro kerajaan dan juga cytroo tanpa mendapat  apa juga imbuhan atau sumbangan dari kerajaan untuk membela Alif, Ba dan Ta. Ini agak berlainan dengan  pihak pembangkang yang mana telah mempunyai dana yang cukup banyak  untuk digunakan oleh pihak blogger, cytroo untuk menghadapi  pro kerajaan.

Kesungguhan pro kerajaan ini telah mendapat tempat dihati Perdana Menteri dan menyatakan bahawa ini lah barisan pejuang yang seharusnya berada bersama didalam barisan  cytroo UMNO yang dilatih oleh  mereka sendiri untuk bergerak menangani isu isu yang dibangkitkan oleh pembangkang- tetapi TPM awal awal lagi telah berpesan agar  penjawat UMNO jangan Bongkak Sombong dalam apa juga aktiviti  perjuangan yang mereka lakukan.

Sikap sombong , bongkak  penjawat umno ini seharusnya dibuang jauh jauh atau jika masih ada yang tegar dengan prionsip sombong  mereka itu.. hapus kan ajer – kerana mereka merupakan liabiliti  ketas parti. Terutama dikalangan Exco Pemuda UMNO Malaysia. Saya berani katakan  dan saya melihat bertapa sombong nya Pemuda UMNO Malaysia didalam konvensyen Media Sosial 1 Malaysia tempohari.

Mereka tidak mahu untuk berkenal, datau merapatkan  diri dengan para cytroo, pro kerajaan dan juga blogger yang bukan dari UMNO (dikutip- bukan dilatih)- Ini amat saya perhatikan, malahan berbeza  dengan sikap para pro kerajaan yang sentiasa merapatkan diri  sesama mereka  walaupun tidak  kenal diantara satu dengan yang lain.

Bila Pak Menteri sampai- tukang ampu tukang himpit mula menjalankan peranan – dimasa ini lah mereka  terus menjadi orang penting bagi menunjukkan  bahawa mereka adalah  teras kepada  program.

Mereka hanya akan besalam dan berkenal dengan puak puak  mereka sahaja, Bak kata orang tua tua pemerhatian itu satu pelajaran- Jadi sikap ini lah merupakan satu libiliti besar didalam  UMNO. Jadi kepada  DS Najib jangan pisang berbuah dua kali.. krisis asas kepimpinan telah berlaku pada tahun 2008 dimana rakyat telah menghukum UMNO akibat kesilapan  pemimpin.

Berbalik kita  pada topik diatas, Anwar telah menunjukkan ketakutan nya dengan membuat kenyataan yang bersifat serangan psychology untuk menjatuhkan moral dikalangan pro kerajaan  didalam cywar- Ini jelas apa bila kenyataannya yang menyatakan  BN/UMNO mustahil untuk mendapatkan semula negeri pakatan yang telah ditawan pada 2008  sekali gus kenyataan ini beliau berharap akan menjatuhkan semangat yang berada ditahap tinggi sekarang bagi Pro Kerajaan.

“Umno jangan mimpi nak tawan negeri-negeri Pakatan Rakyat, mustahil…!” – Anwar Omega

Menjelang Perhimpunan Agong UMNO esok, Anwar Ibrahim cuba merendahkan moral dan semangat para delegasi dan perwakilan UMNO. Dalam ceramahnya di Gelang Patah baru-baru ini, Anwar menyatakan bahawa UMNO takkan berjaya menawan kembali negeri-negeri di bawah pentadbiran Pakatan Haram.

“Umno jangan mimpi nak tawan negeri-negeri Pakatan Rakyat, mustahil… Umno tidak akan berjaya untuk menawan kembali Selangor,” kata Anwar di hadapan hampir 300 orang hadirin pada ceramahnya itu.

Mustahil? Benarkah dakwaan Anwar adalah MUSTAHIL bagi UMNO untuk menawan kembali negeri Selangor, Pulau Pinang, Kedah atau Kelantan? Benarkah begitu hebat sekali sokongan yang diberikan rakyat kepada Pakatan Haram itu?

Sejak Mac 2008, Pakatan Haram mula “meliwat” dan “merogol” negeri-negeri yang berjaya mereka jajah pada Pilihanraya Umum ke-12.

Di Selangor, yang kononnya diwujudkan SELCAT bagi mengawal ketelusan dan intergriti Kerajaan Negeri, rakyat dapat melihat pelbagai kebocoran, ketirisan serius dan penyelewengan kuasa di peringkat tertinggi pakatan DAP, PKR dan PAS itu.

DAP bermaharajalela di Selangor dengan pembinaan kandang khinzir mega bernilai jutaan ringgit, kelab-kelab hiburan belaan Ronnie Liu dan banyak lagi faedah-faedah yang dikaut parti itu termasuklah kontrak-kontrak “direct nego” yang ditenderkan secara pakatan antara “Ali dan Baba”.

PKR pula hanya boneka dengan Khalid Ibrahim menjadi “pepatung cacat” dan “gagap” di dalam perlaksanaan perkongsian kuasa. Abangnya, Abdul Rahman Ibrahim kini berkuasa sebagai ketua “perompak” Alam Semesta, menjadikan pasir-pasir Selangor hilang masuk ke koceknya.

PAS? PAS hanya menjadi “lebai dungu” di Selangor. Semua dasarnya dipijak-pijak dan diludah sejijiknya oleh PKR dan DAP. Rampas arak, ditengking Ronnie, dihantar balik arak tersebut ke kedai. Serbu gereja, kena marah dengan Khalid “gagap” dan PAS terus jadi “bisu”.

Pakatan Haram Selangor juga sanggup berseteru dengan DYMM Sultan Selangor. Itu yang paling jelas. Hinggakan DYMM Sultan Selangor terpaksa bertitah menyatakan kekesalan baginda atas apa yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Pakatan Haram. Ingat peristiwa sambutan ulangtahun Yayasan Selangor, nama Aziz Bari dan isu Gereja? Sememangnya Pakatan Haram memang penderhaka!

Itu di Selangor.

Di Pulau Pinang pula menyaksikan hampir semua tanah pulau kini dimonopoli oleh puak-puak chauvinis ultra kiasu DAP yang menghalau orang-orang Melayu dan India keluar secara halus. Dibinanya kondo-kondo dan rumah-rumah yang mahal di sebelah pulau yang sememangnya tidak mampu dibeli oleh Bumiputera, khususnya orang Melayu Pulau Pinang.

Dan dibinanya pula rumah-rumah mampu milik, kos sederhana dan kos rendah di tanah besar semenanjung, kononnya “prihatin” terhadap Melayu, India dan golongan berpendapatan rendah. Pandai tak? Dia asingkan awal-awal puak-puak dia di sebelah pulau dan yang lain di seberang sana. Dipercayai, Guan Eng sedang dalam proses meng”republik” dan meng”Singapura”kan Pulau Pinang. Jika diberi sedikit masa dalam sepenggal dua lagi, tidak mustahil Malaysia bakal kehilangan Pulau Pinang dari peta geografinya.

PKR di Pulau Pinang sedang berebut kuasa dengan PAS. Dan caranya ialah mereka berlumba-lumba memenangi hati Guan Eng! Maka jadilah anak Kit Siang itu bagaikan “maharaja” di negeri Melayu itu. Malik “itik” tikam Salleh Man…Salleh Man tikam Malik “itik”. Guan Eng ketawa berdekah-dekah menyaksikan temasya kebahlolan PKR dan PAS di Pulau Pinang.

Kedah? Azizan sedang menunggu masa untuk di”kilas” ketepi oleh orang-orang PAS sendiri. Orang-orang PAS di Kedah sudah tak boleh tahan dengan sikap Azizan yang memang “sayang”kan orang UMNO di negeri itu. PAS Kedah sendiri berpecah kepada 4-5 puak yang gilakan kuasa, jawatan dan projek. Tidak kurang juga yang aktif ke sana ke mari dengan tujuan menge”pau” para peniaga di sana!

Peliknya, tiba-tiba saja seorang Ahli Parlimen di Kelantan dilantik menjadi Presiden sebuah kelab golf di Kedah! Saifuddin Nasution dilantik jadi Presiden Kelab Golf di Kulim? Apa di Kedah tidak ada tokoh PAS, PKR atau DAP yang layak untuk jadi Presiden Kelab Golf, kah? Mengapa perlu diimport budak muka berlubang itu?

Di Kelantan? Tak payah sebutlah! Memang PAS kuat di sana. PKR dan DAP tak kuat pun di Kelantan. PAS ditadbir lebih 20 tahun oleh Mursyidul Am PAS, Pok Nik Ajisss. Malangnya, pemimpin spiritual PAS itu gagal merancakkan ekonomi negeri sehingga anak-anak Kelantan terpaksa merempat mencari rezeki di negeri orang.

Yang tumbuh hebat di Kelantan ialah rumah pelacuran di Jalan Hamzah dan di sekitar kawasan Pejabat MB Kelantan. Judi ekor pun ada. Serambi Mekah ini juga terkenal dengan patung berhala paling besar di Asia Tenggara. Masjid hanya sebuah yang dibina sepanjang 20 tahun lebih pemerintahan Tok Guru. Bazar berniaga? Sempit bangat dehhh..! Nak membeli belah pun berlaga punggung!

Itu belum lagi disebut tentang bekalan air kotor dari AKSB dan sampah sarap yang menghiasi bandar Kota Bharu, “Bandaraya Islam”, kononnya! Bandaraya Islam apa kotornya mengalahkan tempat pembuangan sampah?! Buat malu Islam saja. Setahu saya, Islam menganjurkan kebersihan. Kelantan juga menjadi juara penghidap AIDS tertinggi. Namun, bila di sebut saja kelemahan-kelemahan pentadbiran Tok Guru, UMNO-BN pula yang disalahkan! Puloookkk..!!!

Jadi, di mana betulnya kenyataan Anwar di Gelang Patah itu? Mustahil untuk UMNO-BN memenangi negeri-negeri jajahan Pakatan Haram atau mustahil bagi Pakatan Haram untuk mempertahankan negeri-negeri tersebut dari dimenangi semula oleh UMNO-BN? Nampaknya Anwar barangkali sudah nyanyuk?

Apa dia fikir rakyat negeri-negeri itu semuanya buta, tuli, dan bisa diperbodohkan lagi oleh dakyah seperti yang dibuatnya sebelum ini?

Apa dia fikir rakyat negeri-negeri itu rela “diliwat” dan “dirogol” lagi oleh penyamun penyangak sepertinya?

Apa dia fikir rakyat negeri-negeri itu mahu terus ditipu, dianiaya dan dizalimi oleh Pakatan Haram?

Sudah nama dan pakatannya pun berstatus “haram”, maka jelaslah perangai mereka pun macam “haram jadah”!

mykmu.net

Advertisements
This entry was posted in Anwar Kecut Telur- Lakukan Serangan Psychology kepada Pro Kerajaan and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s