Monthly Archives: March 2009

304 Adalah “BALACI”

oleh rmf. 1. Kita sambung lagi soal kredibiliti Pemuda UMNO Mlaysia yang mempunyai tonggak kepimpinan yang bersalah. Apakah akan terjadi apabila suara 700 ribu pemuda akar umbi yang inginkan 304 menolak perasuah melakukan sebaliknya?

Posted in 304 adalah "BALACI" | Tagged , , , , , , , , | 2 Comments

Pemuda UMNO Malaysia restui Rasuah

oleh rmf 1. Jelas sekali, apabila KJ didapati bersalah dan diberikan amaran kerana terlibat dengan politik wang atau rasuah oleh Lembaga Displin UMNO, dan KJ dibenarkan bertanding  walaupun didapati bersalah kerana melakukan rasuah.

Posted in Pemuda UMNO Malaysia restui rasuah | Tagged , , , , , , , , , , | 5 Comments

Wahasil Balik Asal-

oleh rmf 1. Apabila diperhatikan , sejak dahulu lagi siapakah yang menduduki singahsana tingkat 4? dibawah kawalan siapakah tingkat 4 tersebut? 2. Kini pemilihan Agung UMNO telah membuktikan apa yang telah lama diperkatakan didalam blog , penguasaan tingkat 4 didalam … Continue reading

Posted in Wahasil balik asal | Tagged , , , , , , , | 3 Comments

Bila akar umbi kecewa-UMNO akan Parah

oleh rmf 1. Apa yang nak dikatakan lagi, Suara akar umbi adalah suara yang diibaratkan sampah perwakilan- Ini lah ayat yang pertama sekali didengari  setelah keputusan Ketua Pemuda Umno di umum kan semalam. Perwakilan menolak sama sekali permintaan akar umbi … Continue reading

Posted in Bila Akarumbi kecewa-UMNO akan Parah | Tagged , , , , , , , , | 3 Comments

Kisah Cakap Gomen

oleh rmf 1. Hari ini aku cuma nak menulis  ala kadar sahaja, cuma nak  kongsikan apa yang ada  dalam kepala aku ini. 2. Sekarang dah berumur dahhh… hari hari aku mengadap komputer, mata pun dah naik kabur. Tapai aku masih … Continue reading

Posted in Kisah Cakap Gomen | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Melayu yang membunuh bangsanya

oleh rmf Apa lagi yang tinggal? maruah, harga sebuah bangsa yang berdaulat kini hampir hancur dimamah oleh tangan tangan yang mabukkan kuasa dan sehingga hilang pertimbangan, sanggup membiarkan diri diperkudakan oleh bangsa lain untuk mencapai matlamat  meruntuhkan institutsi yang dijaga … Continue reading

Posted in Melayu yang membunh bangsanya | Tagged , , , , , , , , , , , | 4 Comments

Adakah ini yang diharapkan oleh semua?

Oleh rmf Apakah Rukun Negara  telah diperkotak katikkan oleh mereka yang Gila Kuasa? Sebagai warganegara Malaysia  saya melihat ini sebagai satu pengkhianatan oleh warganegara  kepada negara mereka sendiri.

Posted in Adakah ini yang diharapkan oleh PKR | Tagged , , , , , , , , , | 2 Comments